back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εξετάζεται ταχύτερο άνοιγμα εστίασης από την κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου, τα καταστήματα εστίασης, καφέ κ.λ.π, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν, ζήτησε η κυβέρνηση από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι «η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα».

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος. Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή “Και Γύρω-Γύρω Πόλη” και τον Γιάννη Θεοδόση, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν πρέπει να είναι ρεαλιστικά, αλλιώς τα ξενοδοχεία θα μετατραπούν σε νοσοκομεία. Αποκάλυψε δε, ότι η πρόταση προς την κυβέρνηση, είναι τα 12μηνης λειτουργείας ξενοδοχεία να μην ανοίξουν την 1η Ιουνίου, αλλά στις 15 καθώς δεν υπάρχει ζήτηση.

Στην απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας, δηλαδή σωστή υγιεινή των χεριών και χρήση προστατευτικής μάσκας επέμεινε ο επιδημιολόγος, καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος και -όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΑΘΗΝΑ 9,84- “όλα θα πάνε καλά”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα