back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πολωνία-Covid-19: Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών

Διαβάστε επίσης

αστυνομία στη Βαρσοβία έκανε χρήση δακρυγόνων σήμερα εναντίον διαδηλωτών που ζητούσαν η κυβέρνηση να ενεργήσει συντομότερα προκειμένου να επιτραπεί στις επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν, μετά το lockdown για τον νέο κορονοϊό.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας, νωρίς το απόγευμα, κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «θα είναι όλα κανονικά και πάλι».

Η Πολωνία χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς για τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την οικονομία της. Κομμωτήρια και εστιατόρια αναμένεται να ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα με νέα μέτρα ασφαλείας.

Όμως, οι διαδηλωτές, που συγκεντρώνονται τακτικά στη Βαρσοβία τις τελευταίες εβδομάδες, λένε ότι πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί προκειμένου να μπορούν να βιοπορίζονται.

Η αστυνομία εμπόδισε την πορεία, επισημαίνοντας, σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσε στο Twitter ότι οι δημόσιες συγκεντρώσεις εξακολουθούν και απαγορεύονται, βάσει των κυβερνητικών περιορισμών.

«Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε περιστατικά επιθέσεων εναντίον της αστυνομίας. Λόγω των επιθέσεων στους δημόσιους λειτουργούς, χρησιμοποιούμε μεθόδους άμεσης αντιπαράθεσης, όπως φυσική δύναμη και δακρυγόνα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Γιάτσεκ Μπούρε, γερουσιαστής και στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πολωνίας Civic Coalition κατήγγειλε ότι τέθηκε υπό κράτηση από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας και έγινε χρήση βίας εναντίον του.

Η Πολωνία μετρά 18.257 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 915 θανάτους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα