back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαδικτυακός «Κύκλος γυναικών» από την Πλατεία Βικτωρίας 

Διαβάστε επίσης

Το Victoria Square Project, το καλλιτεχνικό και κοινωνικό εγχείρημα, παρακαταθήκη της Documenta 14, του οποίου ο χώρος βρίσκεται στον μικρό πεζόδρομο της οδού Ελπίδος στην Πλατεία Βικτωρίας, συνεχίζει τις δράσεις του διαδικτυακά.  

«Κύκλος γυναικών- Διαδικτυακά»

Το Victoria Suqare Project και η εικαστικός Clémence Barret διοργανώνουν κάθε Τρίτη τον «Κύκλο γυναικών Διαδικτυακά» μια νέα σειρά ηλεκτρονικών συναντήσεων ανοιχτή σε όλες τις γυναίκες, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για να επικοινωνία, μοίρασμα και έκφραση.

«Ελάτε να μοιραστούμε κείμενα, δοκίμια, βιβλία, μουσικές, ταινίες, πρακτικές και κάθε είδους υλικό που μας έχει εμπνεύσει και προβληματίσει», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Όσες ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τις εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις στην σελίδα του Victoria Suqare Project στο Facebook.  Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε γυναίκες και σε όποιον θέλει να στηρίξει τις γυναίκες.

Victoria Suqare Project

Το  Victoria Suqare Project, όπως το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί του, είναι ένα κοινωνικό γλυπτό, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017 στο πλαίσιο της Documenta14 από τον καλλιτέχνη Rick Lowe σε συνεργασία με την εικαστικό Μαρία Παπαδημητρίου.

Ένα συλλογικό έργο τέχνης που και μετά το τέλος της Documenta 14, συνεχίσει σε συνεργασία με διάφορες κοινότητες, πρωτοβουλίες, τοπικές επιχειρήσεις, ιδρύματα, δήμους, καλλιτέχνες, άτομα και ομάδες, να επιδιώκει να αναδείξει τα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία της πολυπολιτισμικής Πλατείας Βικτωρίας αλλά και τις έννοιες του «πολίτη» και της «συμμετοχικότητας». Στον χώρο του, Ελπίδος 13, διεξάγονται δραστηριότητες, όπως εκθέσεις τέχνης, προβολές ταινιών, εργαστήρια πλεξίματος, μαθήματα χορού, προβολές ταινιών, κοινωνική κουζίνα, φεστιβάλ κ.α.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα