back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Ευρώπη “επιστρέφει” σταδιακά στην κανονικότητα

Διαβάστε επίσης

Η Ιταλία και η Ισπανία συγκαταλέγονται μεταξύ ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών που  από σήμερα άρουν περαιτέρω τα μέτρα του lockdown.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ και των κομμωτηρίων θα ανοίξουν ξανά μετά από περισσότερο από δύο μήνες lockdown σε εθνικό επίπεδο.
Την Κυριακή, η Ιταλία κατέγραψε τους λιγότερους ημερήσιους θανάτους από τότε που εφάρμοσε lockdown τον Μάρτιο. Στην Ισπανία, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων μειώθηκε κάτω από 100 για πρώτη φορά από τότε που επιβλήθηκαν και εκεί περιορισμοί. Εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κομμωτήρια και καταστήματα θα επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά στην Ιταλία, υπό την προϋπόθεση ότι επιβάλλεται η κοινωνική απόσταση. Οι καθολικές εκκλησίες ετοιμάζονται να λειτουργήσουν ξανά, αλλά θα υπάρξουν αυστηρές αποστάσεις και οι προσκυνητές πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου. Ωστόσο, αξιωματούχοι υγείας έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους μεγάλων συναθροίσεων.

Η Ισπανία είναι έτοιμη να χαλαρώσει τους περιορισμούς της – εκτός από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη – με ομάδες έως 10 ατόμων να μπορούν να συναντηθούν ξανά. Τα μέτρα αίρονται μετά από σταθερές μειώσεις στον αριθμό των ημερήσιων καταγεγραμμένων θανάτων. Στην Ισπανία επιτρέπονται εξωτερικά καθίσματα σε μπαρ και εστιατόρια από τη Δευτέρα, καθώς και οικογενειακές συναντήσεις και συναντήσεις μεταξύ φίλων που δεν ξεπερνούν τα 10 άτομα. Στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, η πλειονότητα των περιορισμών θα παραμείνει σε ισχύ, αλλά ορισμένα μικρά καταστήματα θα έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν ξανά.

Το Βέλγιο θα ξεκινήσει να ανοίγει εκ νέου τα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία υπό αυστηρούς όρους τη Δευτέρα.
Η Πορτογαλία, η Δανία και η Ιρλανδία συγκαταλέγονται μεταξύ πολλών χωρών που χαλαρώνουν τα μέτρα τους σταδιακά από σήμερα.

Aθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα