back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Και καλά Χριστούγεννα

Διαβάστε επίσης

 

Με την κατάθεση στην Βουλή των ρυθμίσεων για την διευκόλυνση ανάπτυξης τραπεζο-καθισμάτων σε επιπλέον κοινόχρηστους χώρους των, εκδηλώνεται ήδη προβληματισμός για την στήριξη των επαγγελματιών εις βάρος της απρόσκοπτης πρόσβασης στον δημόσιο χώρο.

Η κατάληψη επιπλέον δημόσιου χώρου με τραπεζο-καθίσματα δεν έχει χαρακτήρα προσωρινότητας, ενός έκτακτου μέτρου, αφού τα καταστήματα θα μπορούν να εκμεταλλεύονται εμπορικά επιπρόσθετο δημόσιο χώρο μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μέχρι και τριπλάσιο του αρχικά συμφωνημένου δημόσιου χώρου -σε πεζοδρόμια, πλατείες, ακόμα και στο οδόστρωμα- θα μπορούν να καταλαμβάνουν εστιατόρια και καφετέριες με υποχρεωτικό διάδρομο για τους πεζούς πλάτους μόλις 1,5 μέτρου.

Μάλιστα, οι δήμοι αποκτούν τη δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, να πεζοδρομούν για ορισμένες ώρες ή και ολόκληρη την ημέρα δρόμους, προκειμένου να παραχωρήσουν περισσότερο χώρο για τραπεζο-καθίσματα. Δίνεται η δυνατότητα αυτός ο χώρος να αποδίδεται για την κίνηση πεζών, ποδηλάτων ή δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, αλλά όπου το δούμε θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Κοντολογίς, τα καταστήματα θα μπορούσαν να στηριχθούν με γενναία μείωση των υποχρεώσεών τους προς τους δήμους και τα δημόσια ταμεία και όχι με ένα «παράθυρο» για περαιτέρω εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου και για υπόγειες συναλλαγές μεταξύ δημοτικών αρχών και επιχειρηματιών της εστίασης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα