back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Στόχος… η  «διάσωση» των καλοκαιρινών διακοπών των Γερμανών

Διαβάστε επίσης

Με στόχο τον κοινό συντονισμό στη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας αναμένεται σήμερα να έχει μια τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του … από τις χώρες «παραδοσιακούς» προορισμούς των Γερμανών τουριστών, δηλαδή την Αυστρία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Ισπανία.  Οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν εξάλλου και το άνοιγμα των συνόρων της Σέγκεν, ένα κρίσιμο θέμα, όπως μεταδίδει το Politico.

Την ερχόμενη Τετάρτη οι υπουργοί Τουρισμού της Ε.Ε θα έχουν τηλεδιάσκεψη ακριβώς για το ίδιο θέμα.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών πάντως έκανε το πρώτο του αεροπορικό ταξίδι εδώ και δύο μήνες το περασμένο Σαββατοκύριακο προκειμένου να συναντήσει τον ομόλογό του από το Λουξεμβούργο, Ζαν Άσελμπορπον προκειμένου να συζητήσουν το άνοιγμα της γέφυρας στην περιοχή, Moselle, ένα διασυνοριακό πέρασμα της Σέγκεν, το οποίο συμβολικά άνοιξε. Ο Άσελμπορν πάντως είχε ταχθεί ούτως ή άλλως κατά του κλεισίματός του από την αρχή.

Οι Γερμανοί βλέπουν ξανά ποδόσφαιρο!

Στο μεταξύ, στη Γερμανία άνοιξε το πρωτάθλημα της Μπουτεσλίγκα ξανά το περασμένο Σαββατοκύριακο χωρίς όμως φιλάθλους στα γήπεδα. Έγινε το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκίνησε τα ματς μεταξύ των γερμανικών ομάδων.

Το «άνοιγμα» του γερμανικού πρωταθλήματος ίσως αποτελέσει μοντέλο και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, o αντιπρόεδρος της Κομισιόν επεφύλαξε ένα θερμό σχόλιο «η Μπουντεσλίγα επέστρεψε, το ποδόσφαιρο επέστρεψε. Ο αθλητισμός είναι βασικό στοιχείο του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής». Τους ευχήθηκε μάλιστα «καλή αρχή» .

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα