back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τένις: Ξεκίνησε η οικονομική ενίσχυση από την ITF

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε η προσπάθεια της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις να ενισχύσει οικονομικά τους αθλητές/τριες, που κινδυνεύουν με οικονομικό αφανισμό λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα η ITF ανακοίνωσε πως θα μεγαλώσει το ύψος της ενίσχυσης και σκοπεύει να προσφέρει οικονομική βοήθεια και σε 400 ακόμα παίκτες και παίκτριες. Η παγκόσμια ομοσπονδία σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες ανδρών (ATP) , γυναικών (WTA) και των τεσσάρων μεγάλων Grand Slam, έχει δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο, στο οποίο θα συγκεντρωθούν 6 εκατομμύρια δολάρια, για τους παίκτες και τις παίκτριες που βρίσκονται από το Νο.101 έως το Νο.500 της παγκόσμιας κατάταξης των μονών, αλλά και εκείνους και εκείνες που βρίσκονται από το Νο.51 έως το Νο.175 στα διπλά.

Με νέα ανακοίνωσή της, η ITF ενημέρωσε πως σκοπεύει να στηρίξει και τους παίκτες και τις παίκτριες που βρίσκονται από το Νο.501 έως το Νο.700 της παγκόσμιας κατάταξης των μονών. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι ταλαντούχοι παίκτες που αναρριχούνται στην κατάταξη μέσα από τα τουρνουά της ITF, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σ’ αυτή την αβέβαιη εποχή.

Μάλιστα σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο ήδη το ταμείο αυτό ενημέρωσε τους πρώτους αθλητές για την ημερομηνία των πληρωμών και για το πόσα χρήματα θα τους πιστωθούν. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των παικτών αυτών 4.325 δολάρια, κατά την πρώτη φάση των πληρωμών, ενώ θα υπάρξει και δεύτερη φάση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα