back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο φόβος του κορονοιού «χτύπησε» και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Διαβάστε επίσης

Ο φόβος του κορονοιού «χτύπησε» και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, με πολλούς γονείς να σταματούν τα παιδιά τους λίγο πριν το τέλος της περιόδου των μαθημάτων.

Στις πρώτες δυο μέρες λειτουργίας τους τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών που άνοιξαν από τις18 του μήνα- ήταν κλειστά από τις 11 Μαρτίου – καταγράφεται μείωση κατά 15% στον αριθμό των μαθητών (σε επίπεδο γυμνασίων και λυκείων ηλικιακά)που επέστρεψαν πίσω στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Στο ποσοστό αυτό δεν συνυπολογίζονται οι μαθητές δημοτικών που αποτελούν και την «ναυαρχίδα« των φροντιστηρίων μιας καλύπτουν το 70% του δυναμικού όλων των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών. Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές του δημοτικού που πηγαίνουν στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών δεν έχουν επιστρέψει ακόμη, καθώς σχετικές ανακοινώσεις για το εάν τελικά θα έχουν την δυνατότητα οι γονείς των μικρών σε ηλικία να στείλουν τα παιδιά τους πίσω στα σχολεία και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανακοινώσεων που θα γίνουν από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Χαρδαλιά. «Ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος ότι το 70% του δυναμικού των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών αποτελείται από μαθητές δημοτικών σχολείων», τότε μπορεί να καταλάβει κάποιος το μέγεθος του προβλήματος μιας και η μέχρι τώρα απώλεια του 15% αφορά μόνο μαθητές γυμνασίων κσι λυκείων που έρχονται στα φροντιστήρια μας», δήλωσε στον 9.84 ο πρόεδρος Europalso και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Γιώργος Ζηκόπουλος, προκριμένου να καταδείξει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα για τον κλάδο τους.

Όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας, ο κ. Ζηκόπουλος στέλνει μήνυμα στους γονείς ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος. « Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία υγείας και ασφαλείας των μαθητών μας και των εργαζομένων μας. Έχουμε απολυμάνει όλες τις αίθουσες. Υπάρχει απόσταση 1.5 μέτρου, έχουμε μάσκες, έχουμε αντισιπτικά παντού. Ακόμα και στον αριθμό των μαθητών στις τάξεις θα τηρηθούν στο ακέραιο οι εντολές-οδηγίες των ειδικών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζηκόπουλος.

Κώστας Κορελης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα