back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Πράσινες» παρεμβάσεις στον Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Σε αναπλάσεις πρασίνου και σε φυτεύσεις εποχιακών φυτών και λουλουδιών σε πάρκα, κήπους και πλατείες της πόλης προχωρά ο Δήμος Πειραιά, ενώ η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου πραγματοποιεί καθημερινά καθαρισμούς, εργασίες κλαδέματος και συντηρήσεις πρασίνου, ώστε το κέντρο και οι γειτονιές της πόλης να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν όμορφα σημεία στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, προσθέτοντας: «Κύριο μέλημά μας είναι να φροντίζουμε τόσο για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου όσο και για την καλαισθησία τους. Ο Δήμος Πειραιά καλύπτει μια πολύ μεγάλη έκταση και οι ανάγκες φροντίδας του πρασίνου είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε καθημερινά σε όσα περισσότερα σημεία της πόλης μπορούμε, με δεδομένο και το μειωμένο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η Υπηρεσία Πρασίνου».
Παράλληλα επεσήμανε ότι και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων, θα πρέπει εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε, να τα διατηρούν καθαρά.

«Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους χώρους πρασίνου και όχι μόνο» δήλωσε κλείνοντας.
«Θλίβομαι πραγματικά για τους βανδαλισμούς κοινόχρηστων χώρων που παρατηρούνται στην πόλη μας. Πρόκειται για λυπηρά φαινόμενα που πρέπει επιτέλους να εκλείψουν, προκειμένου να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση οι παρεμβάσεις που υλοποιούμε για έναν καθαρό Πειραιά.
Για να έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει όλοι να προστατεύουμε τη δημοτική περιουσία».

Αντίστοιχα η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Αντωνία Καρακατσάνη, τόνισε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι εργασίες ανάπλασης και συντήρησης του πρασίνου σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

«Καταβάλλουμε καθημερινά μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να αλλάξουμε προς το καλύτερο όλους τους δημοτικούς μας χώρους» πρόσθεσε.
«Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να ομορφύνουμε όλες τις γειτονιές του Πειραιά».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα