back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σιγκαπούρη: Ρομπότ ρίχνεται στη μάχη κατά του κορονοϊού σε ένα εμπορικό κέντρο

Διαβάστε επίσης

Ένα εμπορικό κέντρο στην Σιγκαπούρη επιστρατεύει ένα ρομπότ στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το έξυπνο ρομποτάκι έχει  αναλάβει το ρόλο του «καθαριστή», χρησιμοποιεί υπεριώδεις λάμπες για να απολυμαίνει, όχι μόνο επιφάνειες, αλλά και δυσπρόσιτες χαραμάδες, ακόμη και τον αέρα.

Σύμφωνα με τον Ντέρικ Γιαπ, η εταιρεία του οποίου, η PBA Group, κατασκεύασε το ρομπότ Sunburst UV Bot, η πανδημία του νέου κορονοϊού έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστεί ένα ρομπότ  που να αναλαμβάνει δράση όταν δεν υπάρχει κόσμος.

Για λόγους προστασίας είναι προγραμματισμένο να απενεργοποιεί τις υπεριώδεις ακτίνες του όταν ανιχνεύει ανθρώπινη παρουσία σε κοντινή απόσταση. Όταν χαρτογραφείται πλήρως η διαδρομή του το ρομπότ ξεκινάει τη διαδικασία καθαρισμού και στη συνέχεια επαναφορτίζεται μόνο του.

Η υπεριώδης ακτινοβολία (UVC) είναι επικίνδυνη για το δέρμα και τα μάτια και αυτός είναι ο λόγος που το ρομπότ δοκιμάζεται μετά το κλείσιμο για τους πελάτες του εμπορικού κέντρου Frasers Property Retail.

Το πρώτο ρομπότ Sunburst UV Bot βρίσκεται στο στάδιο της δοκιμασίας, αλλά ήδη η ιδιοκτήτρια εταιρεία του εμπορικού κέντρου Frasers σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και άλλα ρομπότ στη Σιγκαπούρη.

Το ρομπότ κοστίζει περίπου 45.000 ευρώ, ενώ κάποιο προσφέρονται και για ενοικίαση έναντι περίπου 1.900 ευρώ τον μήνα, ενώ θα διατεθούν και σε νοσοκομεία και κέντρα καραντίνας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα