back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Ο Τραμπ ενεργοποίησε την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε ταξιδιώτες από την Βραζιλία

Διαβάστε επίσης

Από την Κυριακή είναι σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου ταξιδιωτών από την Βραζιλία προς τις ΗΠΑ, όπως αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προαναγγείλει αυτό το μέτρο, καθώς η Βραζιλία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της πανδημίας, καθώς είναι δεύτερη σε κρούσματα παγκοσμίως πλέον. Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, όλοι οι μη Αμερικανοί που βρίσκονταν στη Βραζιλία ως και 14 ημέρες πριν αιτηθούν να τους επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ, θα βλέπουν στο εξής τα αιτήματά τους να απορρίπτονται. Το διμερές εμπόριο ωστόσο δεν αναμένεται να επηρεαστεί από το μέτρο αυτό.

«Ο πρόεδρος ανέλαβε αποφασιστική δράση για να προστατεύσει τη χώρα μας αναστέλλοντας την είσοδο αλλοδαπών που βρίσκονταν στη Βραζιλία για περίοδο 14 ημερών πριν ζητήσουν να τους επιτραπεί η έλευση στις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το μέτρο θα «συμβάλλει να εξασφαλιστεί ότι οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στη Βραζιλία δεν θα γίνουν αιτία επιπλέον μολύνσεων στη χώρα μας», προστίθεται. Από το μέτρο εξαιρούνται οι πολίτες των ΗΠΑ, οι σύζυγοί τους και οι μόνιμοι κάτοικοι.

Ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι ελπίζει πως η απαγόρευση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. «Όμως εξαιτίας της κατάστασης στη Βραζιλία, θα λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε. Για την ώρα, συμπλήρωσε ο Ο’ Μπράιεν, η απαγόρευση αφορά μόνο τη Βραζιλία. Οι άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής θα αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει απαγορεύσει την είσοδο σε ταξιδιώτες από την Κίνα, χώρες της Ευρώπης, τον Καναδά και το Μεξικό. Ο Τραμπ θεωρείται πως έχει στενή σχέση με τον βραζιλιάνο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο μεγιστάνας υποδέχθηκε τον ακροδεξιό πρόεδρο της πολυπληθέστερης χώρας της Λατινικής Αμερικής τον Μάρτιο στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, καθώς η πανδημία του κορoνοϊού εξαπλωνόταν.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα