back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Για μιαν άνοιξη χωρίς περιορισμούς: Οι ήχοι των κρουστών στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της ΕΛΣ

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο ΕΞΟΔΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, ανοίγει τα φτερά του στον ψηφιακό κόσμο και μας καλεί να βιώσουμε μια καινούρια εμπειρία θέασης και ακρόασης.

Από τις 17 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου 2020, έντεκα νέες βίντεο-παραστάσεις μουσικής, όπερας, οπερέτας, μουσικού θεάτρου -οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία-, καθώς και μια μαγνητοσκοπημένη παράσταση χορού, έρχονται δωρεάν στο σπίτι μας μέσω του www.nationalopera.gr, του www.culture.gov.gr, του καναλιού της ΕΛΣ στο YouTube, της σελίδας της ΕΛΣ στο Facebook και της σελίδας του ΥΠΠΟΑ στο Facebook.

Όλες οι βίντεο-παραστάσεις του Φεστιβάλ θα κινηθούν γύρω από τον θεματικό άξονα της προσμονής της άνοιξης, της αναγέννησης της φύσης, του ερχομού του καινούριου. Το Φεστιβάλ υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου, το Ντουέτο κρουστών Behind Bars συναντά την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Για μιαν άνοιξη χωρίς περιορισμούς».

Μεταγραφές έργων Μπαχ

Το ντουέτο κρουστών Behind Bars δημιουργήθηκε το 2018 μέσα από τη συνεργασία των μελών της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Παναγιώτη Ζιάβρα και Μαρίνου Τρανουδάκη, με σκοπό την ανάδειξη ενός ήδη υπάρχοντος πλούσιου ρεπερτορίου για δύο κρουστά αλλά και την παρουσίαση νέων έργων ειδικά γραμμένων για τους συγκεκριμένους μουσικούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταγραφές διάσημων έργων του Μπαχ, του Ιταλικού κοντσέρτου BWV 971 και της «Άριας» στην οποία στηρίζονται οι Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ BWV 988. Οι δύο μουσικοί επέλεξαν τα έργα αυτά καθώς τους θυμίζουν μιαν άνοιξη χωρίς περιορισμούς, ταυτόχρονα όμως επειδή μέσα από τη χαρμολύπη της μουσικής γίνεται αναφορά στο δράμα που ζει ο πλανήτης από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Στο φουαγέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με θέα την αγορά του ΚΠΙΣΝ τοποθετήθηκαν τρεις μαρίμπες. Σε αντίστιξη με τις εικόνες της άδειας Αθήνας που φέρνουν στον νου τις μέρες του περιορισμού, οι μαγευτικοί ήχοι των κρουστών μας προϊδεάζουν για την έξοδο σε μια άνοιξη χωρίς περιορισμούς.

Διάρκεια βίντεο: 20 λεπτά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα