back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλή: Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας θα ενημερώσουν την αρμόδια επιτροπή για το περιστατικό στον Έβρο

Διαβάστε επίσης

Τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, θα ενημερώσουν την Τρίτη στις 13:00 οι: Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος,για το θέμα που έχει προκύψει στον Έβρο.

Η ενημέρωση, στην οποία θα συμμετέχει και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος, θα αφορά, το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , ότι η Τουρκία σχεδιάζει την στρατιωτικοποίηση της κρίσης στον Έβρο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Επίσης, θα αναλυθεί και η «ουδέτερη» στάση του ΝΑΤΟ, έναντι των τουρκικών προκλήσεων. Η ενημέρωση, θα αφορά και τις εξελίξεις στον εμφύλιο στην Λιβύη, την αποστολή της αεροναυτικής δύναμης «ΙΡΙΝΙ» της Ε.Ε. (εμπάργκο όπλων, διάσωση προσφύγων) και την προοπτική υλοποίησης του ενεργειακού συμφώνου Τουρκίας- Λιβύης, που περιλαμβάνει την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωών, μια συμφωνία, που σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, προσβάλει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ακυρώνει τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ. Τέλος θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση και για το πρόσφατο επεισόδιο στον Εβρο.

Χρήστος Καπούτσης – Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα