back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Σοκ στη Νότια Κορέα -255 κρούσματα συνδέονται με εστία της πανδημίας σε προάστιο με νυχτερινά κέντρα της Σεούλ

Διαβάστε επίσης

Συναγερμό σήμανε στη Νότια Κορέα η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορoνοϊού σε προάστιο με νυχτερινά κέντρα της Σεούλ, την ώρα που πάνω από δύο εκατομμύρια μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν σήμερα στα θρανία τους στη δεύτερη φάση επαναλειτουργίας των σχολείων.

Η Νότια Κορέα μετρά σχετικά χαμηλό αριθμό θυμάτων από την Covid-10 – 267 θάνατοι μέχρι χθες – αλλά παρά την διεξαγωγή μαζικών τεστ για την Covid-19 και την επιθετική στρατηγική ιχνηλάτησης των ατόμων που ήλθαν σε επαφή με φορείς, ο κορoνοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται. 255 κρούσματα συνδέονται συνολικά με την εστία στην Ιταεγουόν με την έντονη νυχτερινή ζωή , περιλαμβανομένων 127 στη Σεούλ και 45 στην κοντινή πόλη Ιντσόν με τις Αρχές να φοβούνται ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων. Το Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της χώρας ανέφερε χθες ότι έχουν διεξαχθεί συνολικά 83.000 τεστ σε σχέση με την εστία αυτή και περίπου το 30% των 255 κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί.

Πολλά από τα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα της Ιταεγουόν είναι στέκια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ της Σεούλ και τα νέα κρούσματα πυροδότησαν εκστρατεία μίσους εναντίον της. Στο μεταξύ ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Coupang, η Amazon της Νότιας Κορέας, έκλεισε το κέντρο εφοδιαστικής στο Μπουτσεόν, δυτικά της Σεούλ μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα