back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά ιδιωτών κατά 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί εσχάτης προδοσίας για την ψήφο τους στην Συμφωνία των Πρεσπών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται που η μήνυση έφθασε στην Ολομέλεια και τη ΝΔ να υποστηρίζει ότι έπρεπε να λειτουργήσει θεσμικά.

Στην αντιπαράθεση επενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, που υποστήριξε ότι η μήνυση έπρεπε πράγματι να μην φθάσει στην Ολομέλεια γιατί ο Άρειος Πάγος θα έπρεπε να κάνει επ’ αυτής πιο ουσιαστικό έλεγχο, ανακοινώνοντας ότι η Βουλή είναι στο ξεκίνημα μιας συνεννόησης με τη δικαιοσύνη για έλεγχο των αναφορών σε προγενέστερο στάδιο.

Απαράδεκτη και φαιδρή χαρακτήρισε τη μήνυση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι σύμφωνα με το άρθρο 61 Συντάγματος δεν μπορεί να καταδιώκονται οι βουλευτές. «Καθιστάτε το άρθρο 61 του Συντάγματος ανενεργό λόγω εσωτερικών πολιτικών ισορροπιών στη ΝΔ» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου να δηλώνει ότι αυτή η υπόθεση δεν έπρεπε να φθάσει στη Βουλή αλλά δυστυχώς έπρεπε να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

«Δεν επιτρέπεται η κερδοσκοπία στα εθνικά θέματα αλλά δεν είναι δυνατόν στρατηγικές επιλογές να γίνονται αξιόποινες πράξεις», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καταφέρθηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι επί 25 χρόνια ήταν ο πολιτικός που δεν είχε απλά λάθος απόψεις για το σκοπιανό αλλά τις είχε εργαλειοποιήσει σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού βίου, επιφέροντας διχασμό και ομηρία της χώρας. Χαρακτήρισε δε ανιστόρητη την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια κύρωσης της Συμφωνίας.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του πρώην πρωθυπουργού, που κράτησε την Ελλάδα στην ευρωζώνη» απάντησε ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Θεωρούμε αδιανόητο το ότι έφτασε ως εδώ η διαδικασία αυτή .Με σαφήνεια δεν υπερψηφίζουμε την άρση ασυλίας αλλά καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν γενναία αυτοκριτική γιατί επέτρεψαν τέτοιες συμπεριφορές εναντίον άλλων πολιτικών προσώπων» υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Η πολιτική που δεν μπορεί να ποινικοποιείται, ότι και αν υπηρετούσε η Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα