back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Χάρης Θεοχάρης στον Αθήνα 9.84: «Εχει εμπεδωθεί ότι είναι ασφαλές, εκτός από ευχάριστο, να επισκεφθεί κανείς τη χώρα μας»

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό έστειλε μέσω του Αθήνα 9.84, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
«Εχει εμπεδωθεί ότι είναι ασφαλές, εκτός από ευχάριστο, να επισκεφθεί κανείς τη χώρα μας» δήλωσε στον Αρη Τόλιο και διαβεβαίωσε ότι το άνοιγμα γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα «ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τη συνταγή που οδήγησε στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας». Χαρακτήρισε παρακινδυνευμένη  οποιαδήποτε εκτίμηση σε σχέση με τις αφίξεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι με τη σταδιακή βελτίωση των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών θα υπάρξει ένα πληθυσμιακό κομμάτι πρόθυμο να ταξιδέψει, το οποίο πρέπει να ενισχυθεί και να διευρυνθεί.
*Για τις δομές Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς
Ο κ Θεοχάρης μίλησε για έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό με αξιολόγηση των περιοχών της χώρας με στόχο να είναι όλοι το ίδιο ασφαλείς. «Βλέπουμε τα κενά, αναπτύσσουμε το απαιτούμενο σχέδιο και με τη βοήθεια των υπουργείων Υγείας, Ναυτιλίας και Πολιτικής Προστασίας θα έχουμε απόλυτη  ικανότητα για αντιμετώπιση οποιοδήποτε περιστατικού, όπως και σε όλη τη διάρκεια της κρίσης.»
*Για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στις επιχειρήσεις τουρισμού
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο πακέτο που ανακοινώθηκε και αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή, επιτρέπει σε μεγάλο βαθμό την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων.
«Επιτρέπει πλήρη ευελιξία στην ενεργοποίηση του προσωπικού ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς πλήρες μισθολογικό κόστος και στηρίζεται το μισθολογικό κονδύλι ώστε να αξιοποιηθεί περισσότερο προσωπικό ή να κοστίζει λιγότερο, το ενεργό.»
Για τους εργαζόμενους είπε ότι «προβλέπονται λιγότερα ένσημα σε όσους πάνε στο επίδομα ανεργίας τον χειμώνα, ενώ  θα στηριχθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού με επιδόματα όσοι δεν απορροφηθούν φέτος στην αγορά
εργασίας.»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα