back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τραμπ εναντίον Twitter…για “νοθεία” στις προεδρικές εκλογές του 2020

Διαβάστε επίσης

Την οργή του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε η επισήμανση από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter δύο αναρτήσεων του Αμερικανού προέδρου ως παραπλανητικών.

Αφορμή του ξεσπάσματος, η απόφαση του Twitter νωρίτερα να αντικρούσει τον ισχυρισμό του Τραμπ πως η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου αποτελεί μέρος σχεδίου να γίνει «νοθεία», προκειμένου ο αρχηγός του κράτους να ηττηθεί στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου (Προεδρικές Εκλογές) .

Με ειδοποίηση στις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο με μπλε χρώμα, το Twitter καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.

O Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε ότι η διεύθυνση του Twitter απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που ο ίδιος «ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψει να γίνει» αλλά και ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020. Μάλιστα πληκτρολόγησε τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα