back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άνοιξε, με ασφάλεια, το Second Hand Shop στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Το Second Hand Shop στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, άνοιξε ξανά, και περιμένει τους Αθηναίους για να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στα παλιά τους αντικείμενα και μια ευκαιρία απασχόλησης σε ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Second Hand Shop

Επανάχρηση ειδών, απασχολησιμότητα ατόμων με ψυχικά προβλήματα, κυκλική οικονομία και πρακτικές zero waste, είναι τα χαρακτηριστικά του Second Hand Shop στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Second Hand Shop

Το κατάστημα με είδη από δεύτερο χέρι λειτουργεί από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Αρχιπέλαγος» προσφέροντας μια ευκαιρία απασχόλησης σε ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στηρίζοντας τις θέσεις εργασίας τους και συμβάλλοντας στην ένταξη τους και στην οικονομική τους αυτάρκεια.

Στο καλαίσθητο μικρό μαγαζάκι της Δημοτικής Αγοράς μπορείτε να αγοράσετε αλλά και να προσφέρετε είδη όπως:
Faux bijoux, τσάντες, αντικείμενα home design, είδη διακόσμησης και δώρου, παιδικά και βρεφικά είδη και παιγνίδια, δίσκοι, cd και dvd, βιβλία, περιοδικά, κόμικς και ρούχα. ‘Ολα φροντισμένα και καθαρισμένα με ατμό από το προσωπικό.

Second Hand Shop

«Πετυχαίνουμε αυτό που από την αρχή θέλαμε, δηλαδή, οι πελάτες μας να είναι και οι προμηθευτές μας», αναφέρει στον Αθήνα 9.84 η Ευγενία Γιαννοπούλου μέλος του Δ.Σ. του «Αρχιπελάγους» και υπεύθυνη του τομέα εμπορίας του Second Hand Shop. «Με τα έσοδα από το κατάστημα καλύπτουμε τα λειτουργικά έξοδα και την μισθοδοσία των εργαζομένων. Στόχος μας είναι η ένταξη και η δημιουργία όλο και περισσότερων θέσεων εργασίας για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας».

Ο Συνεταιρισμός «Αρχιπέλαγος»

Η Κοι.Σ.Π.Ε. «Αρχιπέλαγος» δραστηριοποιείται στους τομείς της καθαριότητας, της ένδυσης, της πολιτιστικής διαμεσολάβησης και των μικροεπισκευών ενώ σχεδιάζει να επεκταθεί και στη δραστηριότητα του food lab – pop up restaurant.

Ταυτόχρονα, είναι και «μονάδα ψυχικής υγείας» εποπτευόμενη από το Υπουργείο Υγείας, καθόσον με τη λειτουργία του συμβάλλει στη θεραπεία και την (κατά το δυνατόν) οικονομική αυτάρκεια των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Στην κοινωνική επιχείρηση απασχολούνται μετανάστες, πρόσφυγες, άτομα που έχουν εμπειρίες εξαρτήσεων από ουσίες, άτομα με σωματικές αναπηρίες, άτομα που έχουν βιώσει τη στέρηση της ελευθερίας τους ή και άτομα με σοβαρές τραυματικές εμπειρίες.

Second Hand Shop

Τα μέλη της Κοι.Σ.Π.Ε. «Αρχιπέλαγος» χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  • Ψυχικά ασθενείς, σε ποσοστό τουλάχιστον 35%.
  • Εργαζόμενοι στο χώρο ψυχικής υγείας, επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Ε.Σ.Υ., σε ποσοστό έως 45%.
  • Δήμοι, κοινότητες, άλλα φυσικά πρόσωπα, ιδιώτες και ιδιωτικές εταιρείες, φορείς του δημοσίου, άνεργοι κ.ά. σε ποσοστό έως 20%.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα