back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα Τραμπ για τους 100.000 και πλέον θανάτους από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα για το τραγικό ορόσημο των 100.000 και πλέον θανάτων στις ΗΠΑ από την Covid-19 έστειλε ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, μία ημέρα αφότου ξεπεράστηκε το όριο αυτό και η σιωπή του σχολιάστηκε.

 

«Βρεθήκαμε μόλις σε ένα πολύ θλιβερό ορόσημο με τους θανάτους από την πανδημία του νέου κορονοϊού να φθάνουν τους 100.000. Προς όλες τις οικογένειες και τους φίλους όσων πέθαναν, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή συμπάθειά μου και αγάπη για όλα όσα αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι υποστήριζαν και αντιπροσώπευαν. Ο Θεός μαζί σας!», ήταν το tweet που ανήρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η έκφραση συμπάθειας ακολούθησε τις επικρίσεις από ΜΜΕ και χρήστες του Twitter σε βάρος του Ρεπουμπλικανού προέδρου για το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε στον θλιβερό απολογισμό, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ειδήσεων στις ΗΠΑ, χθες Τετάρτη.

Αντ΄αυτού, ο Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε δεκάδες tweets που αφορούσαν σειρά θέματα από τη νομοθεσία για την παρακολούθηση έως τον θάνατο το 2001 ενός μέλους του προσωπικού του Τζο Σκάρμπορο, τότε γερουσιαστή και νυν τηλεοπτικού παρουσιαστή, επικριτή του Αμερικανού προέδρου.

Επιπλέον, απείλησε να κλείσει τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας τις ότι καταπνίγουν τις συντηρητικές φωνές.

Αντιθέτως, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πιθανός αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ανήρτησε ένα βίντεο χθες, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων σχετικά με τους 100.000 νεκρούς από την Covid-19 στις ΗΠΑ.

«Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία μας τόσο δυσάρεστες, τόσο σπαρακτικές, που θα αποτυπωθούν για πάντα στην καρδιά μας ως κοινό πένθος. Σήμερα, είναι μία από αυτές τις στιγμές», λέει ο Μπάιντεν. «Σε όσους υποφέρουν, εκφράζω τη λύπη μου για την απώλειά σας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα