back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όλαφ Σολτς: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι κάτι παραπάνω από… χρήματα

Διαβάστε επίσης

Η γαλλο-γερμανική πρόταση για ένα ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 500 δισ. ευρώ έχει προκαλέσει «συγκρούσεις» μεταξύ των κρατών – μελών για τα οικονομικά της Ε.Ε.

Το σχέδιο αυτό, ωστόσο, δεν αφορά απλώς το πόσα χρήματα θα διαθέσει το ταμείο ή για το πώς αυτά θα διανεμηθούν αναφέρει στο Politico ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Η κρίση του κορονοϊού θα έπρεπε να κινητοποιήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ώστε να εργαστούν πιο στενά για την «ενσωμάτωση» των οικονομιών τους, προκειμένου να ενισχυθεί η θέση της Ε.Ε ως «μεγάλου παίκτη» στη διεθνή σκηνή, διατείνεται ο Όλαφ Σολτς.

«Δεν είναι απλά θέμα χρημάτων» αναφέρει. «Αφορά τη δημιουργία μας ισχυρότερης Ευρώπης και συνεργασίας για μια καλύτερη κυριαρχία της Ε.Ε η οποία είναι εξαιρετικά απαραίτητη σε έναν κόσμο, που θα αλλάξει δραματικά σε 20 χρόνια από τώρα» λέει χαρακτηριστικά.

Η επισήμανση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ήρθε την ώρα που η Κομισιόν ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τη δική της πρόταση για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω του επταετούς προϋπολογισμού της Ε.Ε.

«Για να λειτουργήσει κάθε διαδικασία ανάκαμψης θα πρέπει όλοι να σκεφτούμε πέραν των εθνικών μας οικονομιών», δήλωσε ο Σολτς για να προσθέσει ότι «χρειαζόμαστε πρόοδο». Η πολιτική ενοποίηση της Ε.Ε, είπε, είναι «περισσότερο από ποτέ αναγκαία» ιδιαίτερα τώρα που θα πρέπει να αμοιβαιοποιηθεί το χρέος για να ανακάμψουμε από την κρίση.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα