back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση Μηταράκη – Καμίνη στη Βουλή για τους διοικητές των δομών

Διαβάστε επίσης

Ο τρόπος επιλογής των 32 νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αποτέλεσε σημείο έντονης αντιπαράθεσης στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Καμίνης, αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή του, κατήγγειλε ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αδιαφανείς «με στόχο να περάσει ο έλεγχος των δομών στο κυβερνών κόμμα, καθώς σχεδόν το 1/3 των επιλεγέντων δεν είναι απλά μέλη,αλλά στελέχη της ΝΔ».

Επίσης,ζήτησε να ανακληθεί η τοποθέτηση του διοικητή μίας δομής στην Ηλεία, ο οποίος έχει γράψει ένα πόνημα εναντίον του Ισλάμ, κάτι που επιμελώς απέκρυψε από το βιογραφικό του.

Απαντώντας ο κ. Μηταράκης, χαρακτήρισε «ακραία λαϊκιστικό το ύφος του κ. Καμίνη»,λέγοντας ότι το μόνο που σηματοδοτεί η επιλογή των 32 διοικητών,είναι η ανάκτηση του ελέγχου των δομών που ανήκε στις ΜΚΟ, από την ελληνική Πολιτεία.

Ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, είπε ότι υποβλήθηκαν 750 αιτήσεις μέσα από μια ανοιχτή πλατφόρμα, ενώ ακολουθήθηκε η διαδικασία της συνέντευξης των προ επιλεγέντων. Ανέφερε δε, ότι από τους 32, οι 23 έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους, οι 3 έχουν διδακτορικά, ενώ οι 8 διαθέτουν υψηλή εμπειρία στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ως προς τα κριτήρια επιλογής, ο κ. Μηταράκης, είπε ότι αυτά ήταν η ικανότητα διοίκησης και η ικανότητα των διοικητών, να χτίσουν γέφυρες με τις τοπικές κοινωνίες.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα