back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών τα ξημερώματα στη Μεταμόρφωση. 

Λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα, άγνωστοι εισέβαλαν σε πολυκατάστημα στη λεωφόρο Τατοΐου και επιχείρησαν να διαρρήξουν το ΑΤΜ που είναι στον προθάλαμο του κτιρίου. 

Κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν περιπολικό της τροχαίας που περνούσε από το σημείο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Μινεάπολη ο δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι μετά τα νέα εκτεταμένα επεισόδια -για τρίτη συνεχόμενη βραδιά- για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομική βία.

Απειλές Ντόναλντ Τραμπα ότι, θα στείλει στην περιοχή την Εθνική Φρουρά.  Η Αθηνά Κορλίρα έχει τις λεπτομέρειες.

Την προσεχή Δευτέρα εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας. Μεταξύ άλλων προβλέπει επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, του μαθήματος των Λατινικών, περισσότερα εξεταζόμενα μαθήματα, ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, επαναφορά της διαγωγής και θέσπιση ορίου στις μετεγγραφές

Επίσης εισάγεται και το λεγόμενο  «κόντρα μάθημα» στην Τρίτη Λυκείου, όπου οι μαθητές θα εξετάζονται «ενδοσχολικά» και όχι στις Πανελλαδικές.

Την πλήρη λειτουργία των Ποινικών δικαστηρίων στις 22 Ιουνίου, με συγκεκριμένους κανόνες προκειμένου να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή όλων των δικών προβλέπει η νέα ΚΥΑ. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ισχυρή σύσταση μάσκας για δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και διαδίκους, ενώ θα υπάρχει και συγκεκριμένος αριθμός παρισταμένων ανάλογα με την έκταση της δικαστικής αίθουσας ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Ευχάριστη έκπληξη χαρακτήρισε ο τέως επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης την πρόταση της Κομισιόν για το ταμείο ανάκαμψης, καθώς η χώρα μας, όπως είπε, θα πάρει δεύτερο ΕΣΠΑ. 

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 επισήμανε ότι δεν θα υπάρχει μνημόνιο, αφού για πρώτη φορά η Κομισιόν θα πάρει δάνεια και θα δώσει χρήματα δωρεάν, που θα ενταχθούν στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Καταβάλλονται σήμερα τα εξής προνοιακά επιδόματα. Παιδιού, Γέννησης, Στέγασης, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Σύνταξη Υπερηλίκων, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και το Επίδομα Ομογενών.

Στα 175 τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ 2 θάνατοι καταγράφηκαν χθες.

Την ίδια ώρα ξεπέρασαν τις 360.000 οι θάνατοι από το κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάνω από 5,8 εκατ. τα κρούσματα., σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Συνεχίζεται η προκλητική πολιτική  από τον Ταγίπ Ερντογάν. Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, ανήμερα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο εάν η προσευχή θα γίνει στον εσωτερικό ή στον εξωτερικό χώρο. 

Τέλη Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο στο κέντρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων. Ο κ. Μπακογιάννης προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία 30 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων το επόμενο διάστημα.

Tα παράπονά σας στο δήμαρχο!  Στον αέρα του Αθήνα 9.84 στις 11 το πρωί και για μία ώρα ο Κώστας Μπακογιάννης, για να απαντήσει στα δικά σας ερωτήματα.  Μπορείτε να τα υποβάλετε τηλεφωνικά στο 213.0909100 ή μέσω email  στη διεύθυνση dimarxos@athina984.gr. Την εκπομπή θα συντονίσει ο Γιάννης Λαυράνος

Η επόμενη σύνοδος της Ομάδας των 7 θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διά ζώσης και στο άμεσο μέλλον, συμφώνησαν χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία τους Ντόνλαντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ακυρώσει τον Μάρτιο λόγω πανδημίας, τη σύνοδο που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Δυο μοναδικά αριστουργήματα που αποδίδονται στον Ραφαήλ αποκαλύφθηκαν στο Βατικανό, κατά τις πρόσφατες εργασίες αποκατάστασης στην αίθουσα του Κωνσταντίνου. Πρόκειται για δύο γυναικείες μορφές, οι οποίες ταυτίζονται με τις αλληγορίες της Δικαιοσύνης, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, ενδέχεται να αντιπροσωπεύουν την τελευταία δουλειά του αναγεννησιακού ζωγράφου πριν από τον θάνατο του το 1520.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, προβλέπονται και σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα  στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα