back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Το αργότερο έως τον Οκτώβριο τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να υποβάλουν στην Κομισιόν προς έγκριση για χρηματοδότηση από το «Ταμείο Ανάκαμψης» τις εισηγήσεις τους με τα πρώτα σχέδια και προγράμματα υλοποίησης δράσεων και δραστηριοτήτων για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η χώρα μας, που θα λάβει 32 δισ. ευρώ, θα δώσει βάρος κυρίως στον τουρισμό και τη μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, για να ελαφρύνει το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων.

Ευχάριστη έκπληξη χαρακτήρισε ο τέως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης την πρόταση της Κομισιόν για το ταμείο ανάκαμψης, καθώς η χώρα μας, όπως είπε, θα πάρει δεύτερο ΕΣΠΑ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 επισήμανε ότι δεν θα υπάρχει μνημόνιο, αφού για πρώτη φορά η Κομισιόν θα πάρει δάνεια και θα δώσει χρήματα δωρεάν, που θα ενταχθούν στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Σε ισχύ από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, η μείωση του ΦΠΑ από το 26% στο 13% για τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, καθώς και την εστίαση, και συγκεκριμένα τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά.

«Άνθρακας ο θησαυρός», λένε πάντως οι καταναλωτές σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, απαντώντας ότι η μείωση θα μείνει τελικά στην τσέπη των επιχειρηματιών.

Την κατάργηση 15.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, στο πλαίσιο του σχεδίου της για εξοικονόμηση περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών.

Εξαπλώνεται σε όλη την αμερικανική επικράτεια το κίνημα “I Can’t Breathe” για το θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομική βία.

Περισσότερες απο 170 επιχειρήσεις, κυρίως σουπερ μάρκετ και μαγαζιά έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν λεηλατηθεί από το εξοργισμένο πλήθος που για 3η νύχτα βγήκε στους δρόμους.

Οι διαδηλωτές στην Μινεάπολις ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών για να τους απωθήσουν. 500 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης να προστατεύσουν κυρίως τα αστυνομικά τμήματα και τα μεγάλα καταστήματα της πόλης.

Βολές εναντίον του δημάρχου της πόλης από τον Ντόναλντ Τραμπ. Μέσω τουίτερ, τον χαρακτήρισε αδύναμο και τον κάλεσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, προαναγγέλλοντας ότι θα έστελνε την εθνοφρουρά.

Αδυναμία είναι να αρνείσαι να αναλάβεις την ευθύνη για τις δικές σου ενέργειες και να κουνάς το δάχτυλο σε κάποιον άλλο σε περίοδο κρίσης, η απάντηση του δημάρχου, Τζέικομπ Φρέι.

Διαδηλώσεις σημειώνονται εκτός από την Μινεάπολις, σε Αριζόνα, Μέμφις, Φοίνιξ και Κεντάκι. Μέσω twitter πολιτών αλλά και μέσων ενημέρωσης, γίνονται αναφορές για πυροβολισμούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επιβεβαίωση από τις αρχές.

Έκκληση για ειρηνικές διαμαρτυρίες απευθύνουν οι Δήμαρχοι των πολιτειών αλλά και η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών τα ξημερώματα στη Μεταμόρφωση.

Λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα, άγνωστοι εισέβαλαν σε πολυκατάστημα στη λεωφόρο Τατοΐου και επιχείρησαν να διαρρήξουν το ΑΤΜ που είναι στον προθάλαμο του κτιρίου.

Κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν περιπολικό της τροχαίας που περνούσε από το σημείο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Τη Δευτέρα εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας. Μεταξύ άλλων προβλέπει επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, του μαθήματος των Λατινικών, περισσότερα εξεταζόμενα μαθήματα, ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, επαναφορά της διαγωγής και θέσπιση ορίου στις μετεγγραφές

Επίσης εισάγεται και το λεγόμενο «κόντρα μάθημα» στην Τρίτη Λυκείου, όπου οι μαθητές θα εξετάζονται «ενδοσχολικά» και όχι στις Πανελλαδικές.

Την πλήρη λειτουργία των Ποινικών δικαστηρίων στις 22 Ιουνίου, με συγκεκριμένους κανόνες προκειμένου να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή όλων των δικών προβλέπει η νέα ΚΥΑ. Ισχυρή η σύσταση μάσκας για δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και διαδίκους.

Συνεχίζεται η προκλητική τακτική από τον Ταγίπ Ερντογάν. Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, ανήμερα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο εάν η προσευχή θα γίνει στον εσωτερικό ή τον εξωτερικό χώρο.

Τα παράπονά σας στο δήμαρχο! Στον αέρα του Αθήνα 9.84 στις 11 το πρωί και για μία ώρα ο Κώστας Μπακογιάννης, για να απαντήσει στα δικά σας ερωτήματα. Μπορείτε να τα υποβάλετε τηλεφωνικά στο 213.0909100 ή μέσω email στη διεύθυνση [email protected]. Την εκπομπή θα συντονίσει ο Γιάννης Λαυράνος.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, προβλέπονται και σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα