back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στη δημιουργία του πρώτου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στη χώρα μας προχωρά η Microsoft. Ως σήμα μεγαλύτερης αισιοδοξίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις επενδύσεις εν μέσω πανδημίας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις, καθώς επίσης και με τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που τις εμπιστεύτηκαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για στήριξη του περιβάλλοντος των νεοφυών επιχειρήσεων και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι συνιστά ” ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα” το γεγονός ότι “σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, νεοφυείς επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα από ταλαντούχους ανθρώπους κατάφεραν να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια”.

Το αργότερο έως τον Οκτώβριο τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να υποβάλουν στην Κομισιόν προς έγκριση για χρηματοδότηση από το “Ταμείο Ανάκαμψης ” τις εισηγήσεις τους με τα πρώτα σχέδια και προγράμματα υλοποίησης δράσεων και δραστηριοτήτων για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η χώρα μας, η οποία θα λάβει 32 δις ευρώ, θα δώσει βάρος κυρίως στον τουρισμό και τη μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, για να ελαφρύνει το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων.

Με πτώση του γενικού δείκτη άνοιξε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Άλλη μία νύχτα ταραχών, η τρίτη κατά σειρά, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ από οργισμένους διαδηλωτές στη σκιά του θανάτου του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομική βία.

Περισσότερες από 170 επιχειρήσεις, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν λεηλατηθεί από το οργισμένο πλήθος.

Ξεπερνούν τους 500 οι στρατιώτες της Εθνοφρουράς που αναπτύχθηκαν στους δρόμους της πόλης να προστατεύσουν κυρίως κυβερνητικά κτίρια και να εξουδετερώσουν τις βίαιες διαδηλώσεις .

Βολές εναντίον του δημάρχου της πόλης από τον Ντόναλντ Τραμπ. Μέσω τουίτερ, τον χαρακτήρισε αδύναμο και τον κάλεσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, προαναγγέλλοντας ότι θα έστελνε την εθνοφρουρά.

Αδυναμία είναι να αρνείσαι να αναλάβεις την ευθύνη για τις δικές σου ενέργειες και να κουνάς το δάχτυλο σε κάποιον άλλο σε περίοδο κρίσης, η απάντηση του δημάρχου, Τζέικομπ Φρέι.

Διαδηλώσεις σημειώνονται εκτός από την Μινεάπολις, σε Αριζόνα, Μέμφις, Φοίνιξ και Κεντάκι.

Να ζητήσει την παρέμβαση του γ.γ. του ΟΗΕ και της Ευρωπαικής Ένωσης προέτρεψε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά για να αντιμετωπιστεί ή προκλητικότητα του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος, ανήμερα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία.

Έντονη αντιπαράθεση Μηταράκη – Καμίνη στη Βουλή για τον τρόπο επιλογής των 32 νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αδιαφανείς «με στόχο να περάσει ο έλεγχος των δομών στο κυβερνών κόμμα. Απαντώντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, χαρακτήρισε «ακραία λαϊκιστικό το ύφος του κ. Καμίνη», λέγοντας ότι το μόνο που σηματοδοτεί η επιλογή των 32 διοικητών είναι η ανάκτηση του ελέγχου των δομών που ανήκε στις ΜΚΟ , από την ελληνική Πολιτεία.

Με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στην Κίνα, αλλά και τις σινο-αμερικανικές σχέσεις συνεδριάζουν σε λίγη ώρα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κυρώσεις δεν πρόκειται να συζητηθούν, οι σχέσεις μας με τους Κινέζους είναι απλά πολύ σημαντικές» αναφέρει Ευρωπαίος διπλωμάτης επίσης στο Politico.

Τα παράπονά σας στο δήμαρχο! Αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων στο μικρόφωνο του Αθήνα 9.84 για μία ώρα ο Κώστας Μπακογιάννης, θα απαντήσει στα δικά σας ερωτήματα. Μπορείτε να τα υποβάλετε τηλεφωνικά στο 213.09 09 100 ή μέσω email στη διεύθυνση  [email protected]. Την εκπομπή θα συντονίσει ο Γιάννης Λαυράνος.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, προβλέπονται και σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 24 βαθμοί Κελσίου. 21ένας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα