back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΞΟΔΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ – Η Μαρίνα Σάττι & Οι chórεs ερμηνεύουν οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο ΕΞΟΔΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, συνεχίζει την παρουσίαση των καλλιτεχνικών του δρώμενων στον ψηφιακό κόσμο και μας καλεί να βιώσουμε μια καινούρια εμπειρία θέασης και ακρόασης.

Όλες οι βίντεο-παραστάσεις του Φεστιβάλ θα κινηθούν γύρω από τον θεματικό άξονα της προσμονής της άνοιξης, της αναγέννησης της φύσης, του ερχομού του καινούριου.

Από τις 17 Μαΐου έως και τις 8 Ιουνίου 2020, έντεκα νέες βίντεο-παραστάσεις μουσικής, όπερας, οπερέτας, μουσικού θεάτρου -οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία-, καθώς και μια μαγνητοσκοπημένη παράσταση χορού, έρχονται δωρεάν στο σπίτι μας μέσω του www.nationalopera.gr, του www.culture.gov.gr, του καναλιού της ΕΛΣ στο YouTube, της σελίδας της ΕΛΣ στο Facebook και της σελίδας του ΥΠΠΟΑ στο Facebook.

Παρασκευή 29 Μαΐου, 8μ.μ. ǀ Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη από τη Μαρίνα Σάττι & τις chórεs

Το βίντεο θα παραμείνει online στις σελίδες της ΕΛΣ & του ΥΠΠΟΑ στο FB & το YouTube έως 29/6

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης αφιέρωσε σημαντικό μέρος του συνθετικού του έργου στην εναρμόνιση και επεξεργασία δημοτικών τραγουδιών, τα οποία αγάπησε και μελέτησε βαθιά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η συλλογή με τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια, που περιλαμβάνουν τραγούδια από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, από το «Ξύπνημα του γαμπρού» και το «Τραγούδι του γάμου» ως την «Ερήνη» και τα «Βοτσικάτα». Για τη Μαρίνα Σάττι και το σύνολο chórεs τα προσάρμοσε ο Γιάννης Μπελώνης.

H Μαρίνα Σάττι και οι chórεs ακολουθούν την τάση της εποχής του κορονοϊού, χωρίζονται σε ολιγομελείς ομάδες, ηχογραφούν, κάνουν πρόβες, βιντεοσκοπούνται μία μία και δημιουργούν μια μοναδικά χορογραφημένη βίντεο-παράσταση, πάνω στο έργο του Κωνσταντινίδη, που είναι λουσμένο από το φως του ελληνικού καλοκαιριού. Η Μαρίνα Σάττι αναφέρει: «Η επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια μοντέρνα σύνθεση εμπνευσμένη από τις φόρμες των παραδοσιακών τραγουδιών, τις χορογραφίες και τα τοπία των Δωδεκανήσων».

Συντελεστές:

Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη
Μαρίνα Σάττι & chórεs
Concept Μαρίνα Σάττι
Μουσική διδασκαλία – Διεύθυνση Ειρήνη Πατσέα
Κινησιολογία Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Ενορχηστρωτική προσαρμογή Γιάννης Μπελώνης

> Διάρκεια βίντεο: 16 λεπτά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα