back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αγώνας δρόμου για την εστίαση – Έως και 95% η μείωση της κατανάλωσης

Διαβάστε επίσης

Σοκαρισμένοι είναι οι εστιατορες από την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργιας των επιχειρήσεων τους καθώς η κίνηση έχει μειωθεί κατακόρυφα αγγίζοντας και το 95%. Το πρώτο «ελεύθερο» Σαββατοκύριακο λόγω και του καιρού  η εκκίνηση της λειτουργίας τους  ήταν σχετικά υποτονική.  Διστακτικοί ήταν οι πελάτες καθώς αφενός οι αλλαγές συνηθειών, το γενικό μούδιασμα και η οικονομική αβεβαιότητα κράτησε πολύ κόσμο εκτός εστιατορίων.
Εν όψει του  τριημέρου πάντως που έρχεται και με δεδομένο ήδη καταγράφεται μια αυξημένη κίνηση εισιτηρίων σε ακτοπλοΐα και μεταφορές, αλλά και βελτίωση του αναμένεται αύξηση της κίνησης. Πάντως ο κόσμος της εστίασης έχει σημάνει καμπανάκι κινδύνου για την επιβίωση του κλάδου
Σημειώνεται ότι όπως είχε τονίσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, στη διαδικασία ακρόασης φορέων στη Βουλή, όπου συζητούνται οι δύο τελευταίες ΠΝΠ με τα μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από την πανδημία, σε ό,τι αφορά στον κλάδο αμιγώς της εστίασης, ο κύκλος εργασιών είναι κάτω σε ποσοστό 95%.
Παράλληλα όπως μεταφέρουν και μέλη του ο «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης», πρωτοβουλία αυτή που ξεκίνησε από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες  της Αθήνας τα πρώτα δείγματα δημιουργούν έντονη ανησυχία.
Έχουν, μάλιστα καταθέσει μια σειρά από προτάσεις, όπως π.χ. επιδότηση ίση με το 5% του κύκλου εργασιών του 2019, για τα έξοδα επανεκκίνησης των επιχειρήσεων, πάγωμα των ρυθμίσεων στην ΑΑΔΕ και μετακίνηση της υποχρέωσης πληρωμής από 1/1/2021, εκ νέου άνοιγμα των 120 δόσεων, στην ίδια ημερομηνία και δυνατότητα ένταξης σε αυτές των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποσύνδεση των δόσεων από τις τρέχουσες οφειλές  και δυνατότητα νέων παράλληλων ρυθμίσεων, μείωση κατά 30% των χρεώσεων των λογαριασμών κοινής ωφέλειας και μείωση  ΦΠΑ στο 6% για όλα τα καταστήματα εστίασης.
Χριστιάννα Κούσιου 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα