back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ, με φόντο τον θανάτου του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπό τον φόβο βιαιοπραγιών και κλοπών κηρύχθηκε η Κομητεία της Ουάσιγκτον, στην οποία ανήκει το Σιάτλ. Περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Τουλάχιστον 40 πόλεις έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας και η Εθνοφρουρά έχει αναπτυχθεί σε 15 πολιτείες και στην Ουάσιγκτον.

Για τις 8 Ιουνίου μετατέθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη του πρώην αξιωματικού που κατηγορείται για τον θάνατο του Φλόιντ.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού και ενώ ο Ιούνιος έχει ήδη κάνει την είσοδο του. Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεσημέρι τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα και την Κρήτη.

Αύριο το πρωί η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Σε νέους ρυθμούς κινείται από σήμερα η χώρα μας καθώς εισέρχεται στην πέμπτη φάση της άρσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού. Οι μικροί μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες, ανοίγουν επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, οι μετακινήσεις θα είναι πιο συχνές, μειώνεται ο ΦΠΑ, ανοίγουν δικαστήρια, ενώ μειώνονται και οι τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πράσινο φως από σήμερα επίσης και για τις εμποροπανηγύρεις σε κάθε γωνιά της Επικράτειας.

Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Σε παράταση των προθεσμιών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, η οποία λήγει στο τέλος του μήνα προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα εξετάζεται το σπάσιμο 6 έως 8 δόσεων της πληρωμής του φόρου εισοδήματος, καθώς και το ενδεχόμενο να δοθεί μιας κάποιας μορφής έκπτωση φόρου σε όσους πληττόμενους από την πανδημία φορολογούμενους εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο που θα τους αναλογεί.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,4 δισ. ευρώ, με διευρυμένο αριθμό δικαιούχων.

Καταβάλλονται αύριο οι αυξημένες επικουρικές συντάξεις. Περισσότεροι από 236.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση -κατά μέσο όρο- κατά 75,47 ευρώ, ενώ η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα.

Να επιστραφούν άμεσα στο ελληνικό Δημόσιο τα 10.119 ακίνητα σε όλη την επικράτεια, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμεύσει στο Υπερταμείο ως ενέχυρο στους δανειστές, ζητά το Κίνημα Αλλαγής με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Με σημαντικά κέρδη άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης Τιμών ήταν κοντά στο 1 %

Γεωλογικές έρευνες σε περιοχές που επικαλύπτονται από την ελληνική υφαλοκρηπίδα ξεκινά η Τουρκία, υλοποιώντας το ενεργειακό τουρκολιβυκό σύμφωνο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για περιοχές ανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου, και της Κρήτης.

Νέο ηλεκτρονικό μήνυμα εξαπάτησης των πολιτών που φέρει πλαστή υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το μήνυμα προτρέπει τους αποδέκτες να ανοίξουν τα συνημμένα αρχεία προκειμένου να ενημερωθούν για δήθεν έρευνα της Αστυνομίας σχετικά με απάτη σε τράπεζα και να επικοινωνήσουν με τον δικηγόρο τους. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα .

Με κανόνες επαναλειτουργεί από σήμερα το ανοιχτό κολυμβητήριο στο Γουδί. Απαραίτητο το κλείσιμο ραντεβού. Περισσότερα θα μας πει ο Κώστας Κορέλης…

Τραγωδία στην Ηγουμενίτσα. Ένα δίχρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του, όταν στην προσπάθειά του να βγει από την κούνια πνίγηκε στα κάγκελα. Φως στις συνθήκες θανάτου του παιδιού, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία– νεκροτομή.

Κανονικά θα διεξαχθούν στην Αγγλία όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων της Premier League, σύμφωνα με τους «TIMES». Μεταξύ αυτών και η ρεβάνς της Γουλβς με τον Ολυμπιακό, για τη φάση των «16» του Europa League.

Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα