back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε νέους ρυθμούς κινείται από σήμερα η χώρα μας, καθώς εισήλθε στην 5η φάση της άρσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού. Οι μικροί μαθητές επέστρεψαν το πρωί στις σχολικές αίθουσες. “Ήταν δύσκολη εξίσωση αυτή που κληθήκαμε να λύσουμε όλοι μαζί αλλά τα καταφέραμε καλά”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας “Έλλη Αλεξίου”.

Aπό σήμερα μειώνονται ο ΦΠΑ και οι τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ και ανοίγουν δικαστήρια και ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr. “Ανοίγουμε τη χώρα στον κόσμο με αίσθημα φιλοξενίας και ευθύνης”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο Χριστιάνα Κούσιου μας μεταφέρει την εικόνα από την Αττική, όπου, άγνωστο παραμένει πόσα από τα 670 περίπου καταλύματα που συνθέτουν το ξενοδοχειακό δυναμικό του νομού, τελικά θα ανοίξουν…

Tην ίδια ώρα, δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, όταν αρθούν οι περιορισμοί, είναι η Ελλάδα, με πρώτη την Ισπανία, σύμφωνα με έρευνα της TUI σε δείγμα 2.000 ενηλίκων Βρετανών.

Σε παράταση των προθεσμιών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, η οποία λήγει στο τέλος του μήνα, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, εξετάζεται το “σπάσιμο” σε 6 έως 8 δόσεις της πληρωμής του φόρου εισοδήματος, καθώς και το ενδεχόμενο να δοθεί έκπτωση φόρου σε όσους πληττόμενους από την πανδημία φορολογούμενους εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο που θα τους αναλογεί.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,4 δις ευρώ, με διευρυμένο αριθμό δικαιούχων.

Να επιστραφούν άμεσα στο ελληνικό Δημόσιο τα 10.119 ακίνητα σε όλη την Επικράτεια, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμεύσει στο Υπερταμείο ως ενέχυρο στους δανειστές, ζητεί το ΚΙΝΑΛ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Σημειώνεται ότι σχετική απόφαση ελήφθη προσφάτως από το ΣτΕ.

Γεωλογικές έρευνες σε περιοχές που επικαλύπτονται από την ελληνική υφαλοκρηπίδα ξεκινά η Τουρκία, υλοποιώντας το ενεργειακό τουρκολιβυκό σύμφωνο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για περιοχές ανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου, και της Κρήτης. “Υπάρχει ένα πλαίσιο κλιμακούμενων ενεργειών στις οποίες θα προβεί η χώρα μας, που θα αρχίσουν να γίνονται γνωστές από σήμερα το μεσημέρι”, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. “Η στάση του κ. Ερντογάν γίνεται όλο και πιο έντονη, αλλά η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά θέματα κινείται χωρίς πυξίδα”, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ, με φόντο τον θανάτου του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό. Σε υπόγειο καταφύγιο για κάποιο χρονικό διάστημα μεταφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υπό τον φόβο βιαιοπραγιών και κλοπών, κηρύχθηκε η Κομητεία της Ουάσιγκτον. Περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί – τουλάχιστον 40 πόλεις έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε 15 Πολιτείες έχει αναπτυχθεί η Εθνοφρουρά, μεταξύ τους και στην Ουάσιγκτον. Στο μεταξύ, για τις 8 Ιουνίου μετατέθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη του πρώην αξιωματικού, που κατηγορείται για τον θάνατο του Φλόιντ.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού και ενώ ο Ιούνιος έχει ήδη κάνει την είσοδο του. Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεσημέρι τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα και την Κρήτη. Αύριο το πρωί η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Στην Αττική σήμερα, τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα