back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές καταιγίδες σε Μαρούσι, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση και Ανω Λιόσια, αλλά και έντονη χαλαζόπτωση στα βόρεια προάστια. Νωρίτερα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σήμερα και αύριο.

Σε διπλή αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς μετοχών προχώρησε η Morgan Stanley, καθώς, όπως σημειώνει, η Ελλάδα, μαζί με τις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο προτείνει η Κομισιόν.

“Δεν υπάρχουν όροι και περιορισμοί που έχουν να κάνουν με μνημονιακές υποχρεώσεις”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό “πακέτο” στήριξης της οικονομίας των 32 δις ευρώ. Για κατ’ αρχήν θετική εξέλιξη”, όσον αφορά την ευρωπαϊκή στήριξη έκανε λόγο στον Real fm η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας, πάντως, ότι υπάρχουν και γκρίζα σημεία, δηλαδή “αν θα υπάρχουν αιρεσιμότητες και το τι θα γίνει τελικά στη Σύνοδο Κορυφής”.

Έντονη υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Μάιο, κατά 88,5%, με επιδείνωση προσδοκιών σχεδόν σε όλους τους τομείς και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, καταδεικνύει έρευνα του ΙΟΒΕ.

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την υγειονομική κάλυψη στα νησιά, ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, εκτιμάται ότι σήμερα άνοιξε περίπου το 30% των ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας σε όλη την επικράτεια.

Σήμερα άνοιξαν, επίσης, Δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. “Ήταν δύσκολη εξίσωση αυτή που κληθήκαμε να λύσουμε όλοι μαζί αλλά τα καταφέραμε καλά”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας “Έλλη Αλεξίου”.

Στους 178 οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς κατέληξε νωρίτερα 70χρονη που νοσηλευόταν με σοβαρό υποκείμενο νόσημα στο ΝΙΜΙΤΣ.

Πλαίσιο κλιμακούμενων ενεργειών της χώρας μας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, που θα αρχίσει να γίνεται γνωστό από σήμερα, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με φόντο και την πληροφορία ότι η Άγκυρα ξεκινά γεωλογικές έρευνες σε περιοχές που επικαλύπτονται από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. “Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, εφόσον υλοποιηθεί”, τονίζει σε δήλωση του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. “Η στάση Ερντογάν γίνεται όλο και πιο έντονη, αλλά η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά κινείται χωρίς πυξίδα”, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για έκτη συνεχόμενη μέρα οι περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ βιώνουν το κύμα οργής που ξέσπασε έπειτα από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό. Τις τελευταίες ώρες, 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στην Αϊόβα, ενώ άλλος ένας άνδρας έπεσε νεκρός στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Λούισβιλ. Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ στις 7:00 το απόγευμα, στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Ενστάσεις και αντιδράσεις από τα κόμματα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η συζήτηση επί του οποίου ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. “Θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα από τη βάση προς τα πάνω, να δώσουμε περισσότερα εφόδια στους μαθητές”, δήλωσε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, ζητώντας από τους βουλευτές να καταθέσουν προτάσεις και βελτιώσεις.

Σφοδρή προσωπική επίθεση στην υπουργό, Νίκη Κεραμέως, εξαπέλυσε ο Τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Αναφερόμενος στην επαναφορά της διαγωγής στα απολυτήρια, έκανε λόγο για “επικίνδυνη παλινδρόμηση στις πιο σκοτεινές περιόδους της εθνικής και κοινωνικής ζωής, για κοινωνικό στιγματισμό των μαθητών και για επιχείρηση τιμωρίας της νέας γενιάς”. Για “πόνημα βιαστικό, επιδερμικό, ατελές και αναχρονιστικό”, μίλησε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου. “Νομοσχέδιο δηλητήριο για τις μορφωτικές ανάγκες της νεολαίας και τον κόσμο της εκπαίδευσης” χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελής. Για αναπαραγωγή παρωχημένων μοντέλων στην εκπαίδευση έκανε λόγο η βουλευτής του Μέρα 25, Σοφία Σακοράφα.

Στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των “Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant», προχώρησε ο ΕΟΦ, καθώς δεν διέθεταν την έγκριση του Οργανισμού.

Σε μια ιδιαίτερη απόφαση προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βριλησσίων, το οποίο έδωσε την έγκρισή του να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης στην Λεωφόρο Πεντέλης. Περισσότερα από τον Βίκτωρα Αντωνόπουλο…

Νεφώσεις, αύριο, στην Αττική, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα