back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παγκόσμια online κινηματογραφική δράση από κορυφαία Φεστιβάλ με 4 ελληνικές συμμετοχές

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από είκοσι διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε συνεργασία με το YouTube διοργανώνουν την πρώτη παγκόσμια online κινηματογραφική δράση, με τίτλο «We Are One: A Global Film Festival», η οποία θα διαρκέσει έως και τις 7 Ιουνίου.

Ειδικότερα, το «We Are One» διοργανώνεται σε συνεργασία με μερικά από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως των Καννών, του Τορόντο, του Βερολίνου, του Σάντανς, της Τραϊμπέκα και της Βενετίας ανάμεσα σε άλλα, μετά και την ακύρωση ορισμένων από αυτών λόγω της πανδημίας.

Στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, ανάμεσα σε έναν μεγάλο αριθμό ταινιών, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικών σειρών και συζητήσεων συναντάμε μικρού μήκους ταινίες τεσσάρων Ελλήνων σκηνοθετών που έχουν προβληθεί στο παρελθόν σε κάποιο από τα φεστιβάλ που συμμετέχουν στο «We Are One».

Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ Καννών θα προβάλει το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, το φεστιβάλ Βενετίας τον «Ηλεκτρικό Κύκνο» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, το φεστιβάλ του Σαράγεβο το «Route-3» του Θανάση Νεοφώτιστου, ενώ το φεστιβάλ της Νέας Υόρκης την μικρού μήκους ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη «24 Frames Per Century».

Δειτε το φεστιβάλ online εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα