back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα λίγες ώρες μετά την επίδοση διαβήματος από την Αθήνα, με αφορμή τη δημοσίευση στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως σειράς αιτήσεων της τουρκικής εταιρείας πετρελαίων για χορήγηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, υπογραμμίζει ότι “οι νέες περιοχές που έχουν αιτηθεί τα “Τουρκικά Πετρέλαια” για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η χώρα μας στον ΟΗΕ. Η Τουρκία θα συνεχίσει να εξασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην περιοχή την οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα”.

Όλα τα πιθανά διπλωματικά μέσα προκειμένου να απαντηθεί με τον πιο ισχυρό τρόπο η τουρκική προκλητικότητα εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση. “Τώρα που έχουμε συγκεκριμένες απειλές για την υφαλοκρηπίδα, το θέμα να τεθεί στην EE, η ελληνική γραμμή να γίνει ευρωπαϊκή κόκκινη γραμμή, να επιβληθούν κυρώσεις προκαταβολικά”, ζήτησε, μέσω του Αθήνα 9.84 ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για έβδομη ημέρα ανεξέλεγκτη η κατάσταση στις ΗΠΑ, από τις βίαιες διαδηλώσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας, με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό. “Λάδι στη φωτιά” εξακολουθούν να ρίχνουν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα φέρει στρατό για να επιβάλει την τάξη στην Ουάσιγκτον και ότι οι κυβερνήτες των Πολιτειών “καλά θα κάνουν να επιβάλλουν την τάξη” χρησιμοποιώντας την Εθνοφρουρά, αλλιώς, όπως είπε, “θα λύσω εγώ το πρόβλημα γι’ αυτούς”. Ο Τραμπ αυτοχαρακτηρίστηκε μάλιστα ως ο “Πρόεδρος του νόμου και της τάξης”, βγάζοντας φωτογραφίες με τη Βίβλο στα χέρια του.

Το γεγονός αυτό εξόργισε την επίσκοπο Μάριαν Έντγκαρ Μπουντ, η οποία κατήγγειλε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ουδέποτε έλαβε άδεια για να χρησιμοποιήσει τα ιερά σύμβολα για σκοπούς με τους οποίους η Εκκλησία διαφωνεί κατηγορηματικά. Την αγανάκτησή της συμμερίζονται και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες.

Τους κανόνες λειτουργίας και τήρησης των αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα. Βάσει αυτής, επιτρέπεται η παρασκευή ροφημάτων, διατηρείται ωστόσο η απαγόρευση για την αναμετάδοση μουσικής, η διοργάνωση εκδηλώσεων και η χρήση του μπαρ για την παραμονή των πελατών. Τσουχτερά τα διοικητικά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους όρους. Κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ. Παράλληλα προβλέπεται αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.

Απαισιόδοξοι οι ακτοπλόοι για την φετινή χρονιά, που εκτιμούν ότι θα κλείσει με ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων. Παρ’ ότι έχουν ανοίξει οι γραμμές, μόλις το 40% των πλοίων δρομολογείται. Περισσότερα θα μας πει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα απαντήσει ο πρωθυπουργός στη επίκαιρη ερώτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην Οικονομία που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζει αντιφατική την οικονομική πολιτική της “ανοησίας της αγέλης”, όπως τη χαρακτηρίζει, που ακολουθεί η κυβέρνηση, καθώς, όπως αναφέρει, την ίδια ώρα που προστίθενται πολύτιμοι πόροι από το εξωτερικό, επιχειρήσεις κλείνουν και μεγάλα τμήματα εργαζομένων και επαγγελματιών, τίθενται στο περιθώριο.

Οι προσδοκίες ότι η οικονομική ανάκαμψη θα συμβάλλει και σε αύξηση της ενεργειακής ζήτησης, δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, με το μπρεντ να ενισχύεται στα 39 δολάρια το βαρέλι. Ξεπέρασε τα 36 δολάρια το αμερικανικό αργό. Την ίδια ώρα, προς τα υψηλότερα επίπεδα του τριμήνου κινούνται οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σήμερα – άνοδος 1,7% στο ΧΑ.

Στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκε σο οδηγός του φορτηγού που νωρίτερα το πρωί έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε σε τοίχο καταστήματος στην οδό Πειραιώς. Η πρώτη εκτίμηση των διασωστών ήταν ότι υπέστη κάποιο καρδιακό επεισόδιο την ώρα που οδηγούσε.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για εκεχειρία, ανακοίνωσε α η αποστολή του ΟΗΕ στην εμπόλεμη χώρα έπειτα από εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Καιρός: Φθινοπωρινό και σήμερα το σκηνικό του καιρού. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική το μεσημέρι και το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα