back to top
20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Διεθνείς αγορές: Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών κινούνται οι μετοχές

Διαβάστε επίσης

Προς τα υψηλότερα επίπεδα του τριμήνου κινήθηκαν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σήμερα καθώς οι προσπάθειες ανάκαμψης από τον κορονοϊό επισκίασαν τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τις χειρότερες ταραχές στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Η δέσμευση του Αμερικανού προέδρου να χρησιμοποιήσει βία για να τερματίσει τις βίαιες διαδηλώσεις στις αμερικανικές πόλεις και οι αναφορές ότι η Κίνα έδωσε εντολή να σταματήσουν οι αγορές σόγιας από τις ΗΠΑ επηρέασαν αρνητικά την Ασία κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά η Ευρώπη κινήθηκε ανοδικά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άλμα άνω του 1%. Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο σχεδόν 3% μετά την είδηση ότι το συμβούλιο της Lufthansa ενέκρινε το κρατικό σχέδιο για τη διάσωση της εταιρίας ενώ οι μετοχές των Volkswagen και BMW σημείωσαν άνοδο έως 7% στην προοπτική ενός κρατικά χρηματοδοτούμενου σχεδίου ύψους 5 δισεκ. ευρώ για την ενίσχυση των πωλήσεων.

Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έχουν κάνει ράλι σχεδόν 36% από τα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου χάρη στις ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη από την πανδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 375.000 ανθρώπους και έχει συντρίψει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 1,2% στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου ενώ ενισχυμένες ήταν οι αγορές σε Σεούλ, Ταϊπέι και Χονγκ Κονγκ.

Το δολάριο κινείτο στα χαμηλότερα επίπεδα πολλών μηνών έναντι βασικών νομισμάτων ενώ το ευρώ ενισχύθηκε νωρίτερα έως το 1,1160 δολάριο.

Το πετρέλαιο μπρεντ ενισχύθηκε κατά 2% πάνω από τα 39 δολάρια το βαρέλι. Οι χρηματιστές αναμένουν ότι οι μεγάλοι παραγωγοί θα παρατείνουν τις μειώσεις της παραγωγής σε συνεδρίαση της ομάδας ΟΠΕΚ+ αργότερα αυτή την εβδομάδα. Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 1% στα 35,86 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα