back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστοί με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, καθώς εξελίσσεται κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους διαδηλωτές του κινήματος I cant breathe.

Δεν συντρέχει λόγος στρατιωτικής επέμβασης για την επιβολή της τάξης, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαρκ Ίσπερ, παρά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα χρησιμοποιήσει το στρατό για να ελέγξει την κατάσταση στη χώρα.

Βελτιώνεται από αύριο ο καιρός, με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ισχυρές καταιγίδες νωρίτερα στην Αττική. Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Καλλιθέα, το Νέο Κόσμο, τη Νέα Σμύρνη και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Για περίπου μισή ώρα έκλεισε λόγω συσσώρευσης υδάτων η Πειραιώς, από τη Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη.

“Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και πάντα με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι χώρα μας θα έχει την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» της τουρκικής ηγεσίας έκανε λόγο η κ. Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντηση της το πρωί με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Επισήμανε ότι είναι δεδομένη και αυτονόητη η βούληση όλων μας να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Η Άγκυρα συντηρεί την στρατηγική της έντασης με τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να δηλώνει ότι η Αγιά Σοφια κατακτήθηκε και είναι περιουσία της τουρκικής Δημοκρατίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να κατατάξει τον κορονοϊό ως απειλή χαμηλού επιπέδου για τους εργαζομένους, επιτρέποντας έτσι στους εργοδότες να εφαρμόζουν λιγότερο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας.

Νέα άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ανοίγουν το ερχόμενο Σάββατο και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης.

Από τις 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια και από τις 29 του μηνός οι παιδικές κατασκηνώσεις. 1η Ιουλίου πρεμιέρα για τις παραστάσεις και τις συναυλίες.Περισσότερα στο www.athina984.gr.

Αυξάνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία στο 60 με 65%. Τις καμπίνες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον δύο άτομα, αντί για ένα.

Αναστάτωση προκαλεί στον ιατρικό κόσμο η αποστολή ειδοποιητηρίων από τον ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογραφήσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του στον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού, αναφέρει ότι οι γιατροί αισθάνονται ότι τιμωρούνται επειδή εξυπηρετούσαν μεγάλο αριθμό ασθενών, εν μέσω της πανδημίας. Προειδοποιεί μάλιστα ότι οι γιατροί δηλώνουν ότι εφεξής θα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τη συνταγογράφηση, γεγονός που θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημία κατά το δεύτερο κύμα του κορονοιού.

Ανάλογες διαμαρτυρίες και από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις χώρες μέλη να επιδείξουν «αλληλεγγύη» και «συλλογική υπευθυνότητα» ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τους 425 μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη θάλασσα, έξω από τα χωρικά ύδατα της Μάλτας, πάνω σε μικρά κρουαζιερόπλοια που έχει ναυλώσει η κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας.

Πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν σημάνει συναγερμό για την τύχη των εκατοντάδων αυτών ανθρώπων.

Tη δημιουργία δύο ποδηλατόδρομων, από το Γκάζι ως την Κηφισιά και από το σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη μέχρι τον Ευαγγελισμό, εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Ποδηλάτου, έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στην πλατεία Κοτζιά.

“Ελπίζω ότι του χρόνου, την Ημέρα του Ποδηλάτου, θα την γιορτάσουμε όλοι μαζί στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ένσταση ακυρότητας θα καταθέσει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» για δυο ανοιχτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς του δήμου Αθηναίων ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου, με αντικείμενο την προμήθεια αστικού εξοπλισμού και φυτών, καθώς και αντιολισθηρών επιχρισμάτων και υλικών σήμανσης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, θα προσβάλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο τα ποσά των δαπανών και θα ζητήσει την επανάληψη της διαδικασίας «με την κανονική οδό περί δημοσίων συμβάσεων».

Η Ουάσιγκτον θα απαγορεύσει προσωρινά πτήσεις από κινεζικές αεροπορικές εταιρείες προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το Πεκίνο δεν έχει ακόμη επιτρέψει στους Αμερικανούς αερομεταφορείς να επαναφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Κίνα παρά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 16 Ιουνίου.

Έκκληση για δωρεές απευθύνει το Μνημείο του Άουσβιτς, μετά το πλήγμα που υπέστη ο προϋπολογισμός του λόγω της πανδημίας.

Παραμένει κλειστό από τις 12 Μαρτίου και οι διαχειριστές του ελπίζουν να ανοίξει ξανά στις αρχές Ιουλίου.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 26 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα