back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ορθοπεταλιές για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην πλατεία Κοτζιά

Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση γιά την χρήση του ποδηλάτου πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, παρουσία του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και άλλων δημάρχων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα.

Οι κύριοι Χατζηδάκης, Παπαστεργίου και Μπακογιάννης, συνοδευόμενοι από δημάρχους και ποδηλάτες του Ερυθρού Σταυρού, με αφορμή την σημερινή ημέρα, πραγματοποίησαν και μια συμβολική βόλτα με ποδήλατο από την πλατεία Κοτζιά μέχρι τον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο, δίνοντας έτσι το σύνθημα για την άμεση δημιουργία περισσότερων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα και γενικότερα στην Αττική. Στο επίκεντρο της σημερινής εκδήλωσης βρέθηκε ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» όπου εκτός τις αναμενόμενες πεζοδρομήσεις θα υπάρχει για πρώτη φορά διάδρομος για τα ποδήλατα στις οδούς Πανεπιστημίου, Ερμού και Αθηνάς. Αντίστοιχα, στο επίκεντρο βρέθηκε και η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να δημιουργηθούν ποδηλατικές διαδρομές σε δήμους άνω των 13 χιλιομέτρων.

Κίνητρα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και δυο νέους ποδηλατοδρόμους προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με δηλώσεις του αναφέρθηκε σε ένα πακέτο οικολογικών μέτρων που θα προαναγγείλει μεθαύριο ο πρωθυπουργός ως κίνητρα για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και αντιστοιχα ποδηλάτων. Επίσης, προανήγγειλε την δημιουργία δυο νέων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα ως απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνηση. Ο ένας θα ξεκινά από Φάληρο και θα καταλήγει στο Γκάζι και ο άλλος από το Μετρό Κατεχάκη και θα φτάνει μέχρι το σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό.

Αναλυτικά, ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Μεθαύριο ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει ένα πακέτο μέτρων για την ηλεκτροκίνηση που περιλαμβάνει ένα οικολογικό μπόνους για όσους αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό θα είναι πολύ ισχυρότερο για όσους αγοράζουν ηλεκτρικά ποδήλατα. Επίσης σήμερα θέλω να ανακοινώσω ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα δυο ποδηλατοδρόμους στην Αθήνα. Ένας που ήταν ημιτελής από το Φάληρο και θα φτάνει μέχρι το Γκάζι και παράλληλα θα κατασκευαστεί ένας άλλος ποδηλατόδρομος που θα ξεκινα από τον σταθμό του Μετρό στην Κατεχακη και μέσω της πανεπιστημιούπολης θα καταλήγει στον σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό».

Μπακογιάννης: «Του χρόνου να γιορτάσουμε την μέρα με τον ποδηλατόδρομο του «Μεγάλου Περιπάτου»

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, αλλά και στην ευθύνη και πεποίθηση του ίδιου ότι του χρόνου την ίδια μέρα να εορταστεί η ημέρα στην διαδρομή των 7 χιλιομέτρων του ποδηλατόδρομου που προβλέπεται μέσα από το συνολικό σχέδιο που θα αλλάξει όλη την Αθήνα.

Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και από όλη την Αττική συγκεντρωθήκαμε εδώ για μια κίνηση συμβολική. Μια ποδηλατοδρομία…Για να μπορέσουμε να δείξουμε πως υπάρχει ένας διαφορετικός καλύτερος τρόπος ζωής. Η δικιά μου ευθύνη και πεποίθηση είναι αυτή να είναι η τελευταία συμβολική κίνηση. Του χρόνου, την ημέρα του ποδηλάτου, να την γιορτάσουμε εδώ πάλι στον Μεγάλο Περίπατο σε μια διαδρομή που θα φτάνει τα 7 χιλιόμετρα , σε μια διαδρομή που θα απελευθερώσει 50 στρέμματα δημοσίου χώρου και μπορεί να αλλάξει την Αθήνα».

[su_slider source=”media: 218556,218555,218554,218553,218552,218551,218550″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

«6 για έξω»

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία με τίτλο «6 για έξω», θα προτείνουν 6 χώρους που θα μπορούν για 6 μήνες αρχικά να πεζοδρομήσουν ή να μετατρέψουν σε ποδηλατόδρομους, με αντιστοίχιση από το 1 ως το 6.

Στην εκδήλωση παρίστανται ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο δήμαρχος Παλαιού Φαληρου Γιάννης Φωστηρόπουλος

Κώστας Κορέλης

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα