back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις με σταθερότητα και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο»

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, με σταθερότητα, με αυτοπεποίθηση και πάντα με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε παράλληλα την απόλυτη βεβαιότητα ότι χώρα μας θα έχει την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

«Θα προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία νωρίτερα συναντήθηκε με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μήνυμα προς την Άγκυρα απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από το βήμα της Βουλής. «Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς τα γεγονότα, αλλά ενίοτε δείχνει και τα δόντια της, όπως στην περίπτωση του Έβρου», τόνισε, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος εκτίμησε ότι στόχος της Τουρκίας, που πέρασε σε επόμενα στάδια από αυτά της προκλητικότητας και της παραβατικότητας, είναι η πρόκληση θερμού επεισοδίου. «Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Νέα εμπρηστική ρητορική την ίδια ώρα από την  Τουρκία, με τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να δηλώνει ότι η Αγία Σοφία είναι περιουσία της τουρκικής Δημοκρατίας και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «κατακτήθηκε.
Για εν δυνάμει εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την πλευρά της Τουρκίας έκανε λόγο, στον Αθήνα 984, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας  ότι η τουρκική προκλητικότητα στο μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί πολιτικός διάλογος -αυτή την στιγμή, μετά τον Έβρο- το αίτημα για διάλογο θα πρέπει να έρθει από την άλλη πλευρά.
Newsroom Αθήνα 9.84
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα