back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Αγνώριστη» η Ηφαίστου

Διαβάστε επίσης

Η άλλοτε «ασφυκτική» από κόσμο οδός Ηφαίστου στο Μοναστηράκι, με τα δεκάδες τουριστικά μαγαζιά, έχει πια μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν… αναστείλει την τουριστική περίοδο, γεγονός που έχει προκαλέσει το χαμηλό τζίρο στα συγκεκριμένα -και όχι μόνο- μαγαζιά. Άλλωστε, οι τουρίστες είναι η βασική πηγή εσόδων σε αυτά, μιας και τα προϊόντα που πωλούνται είναι στην πλειοψηφία τους σουβενίρ και αναμνηστικά.

Βέβαια, υπάρχουν μαγαζιά και αθλητικές μπουτίκ, τα οποία, μπορεί να μην στηρίζονται απαραίτητα από τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, αλλά έχουν εμφανώς επηρεαστεί και αυτά από την πανδημία, μετά το άνοιγμα τους.

Ως εκ τούτου, οι καταστηματάρχες ελπίζουν πως η επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου θα αυξήσει τον τζίρο στα μαγαζιά, παρ’ όλα αυτά, με το τοπίο να είναι ακόμα θολό, είναι δύσκολο να υπάρξουν εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθεί η αγορά της Ηφαίστου.

Άλλωστε, στη διάρκεια της εν εξελίξει πανδημία του κορονοϊού, με την ανεργία, παγκοσμίως, να ανεβαίνει, εργαζόμενους να βλέπουν τις συμβάσεις τους να αναστέλλονται και την αβεβαιότητα να είναι έκδηλη, κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το μέλλον.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα