back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός τις τελευταίες ώρες στον Έβρο, όπου υπάρχει έντονη κινητικότητα από την Τουρκική πλευρά. Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000 κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενώ την ίδια ώρα η ιστοσελίδα Haber Turk κάνει λόγο για «ταξίδι ελπίδας» μέσω Ανδριανούπολης.

Οι πληροφορίες έρχονται εν μέσω σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Πάντως ο αντιδήμαρχος Φερρών, Δημήτρης Κολγιώνης, δήλωσε στον τον ΣΚΑΙ ότι στον κεντρικό και Νότιο Έβρο η κατάσταση προς το παρόν είναι ήρεμη και ότι υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση εντείνει τις διπλωματικές επαφές για το μπλοκάρισμα των τουρκικών κινήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ, υπάρχει η μέγιστη επιφυλακή κατά μήκος των συνόρων

Δεν είναι απαραίτητο να κατέβει ο στρατός στους δρόμους για να επιβάλλει την τάξη, δηλώνει τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ και ενώ είχαν προηγηθεί απειλές του ότι θα στείλει τον στρατό σε αμερικανικές πόλεις για την επιβολή της τάξης. Περισσότερα θα μας πει η Αθηνά Κορλίρα…

Η έκτη έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του σημερινού euroworking group, ενόψει και του Εurogroup της 11ης Ιουνίου.

Επίσης σήμερα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΚΤ προκειμένου να εξετάσει περαιτέρω δράσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της διάδοσης του κορονοιου. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του αντίστοιχου προγράμματος με επιπλέον 500 δις ευρώ.

Νέα έξοδο στις αγορές μέσα στο επόμενο δίμηνο, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μέσω του Action 24.

Πριν από λίγες ώρες ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας συμφώνησε σε δέσμη μέτρων ύψους 130 δισεκατομμυρίων για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Ξεκινούν μαζικά τεστ στην Ξάνθη για την εξάλειψη των συνεχών κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή. Το σχέδιο -που ενεργοποιείται από σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο- περιλαμβάνει εκατοντάδες μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους και των 4ων δήμων της περιοχής από υγειονομικά συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Θετικό ασυμπτωματικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε έγκυο γυναίκα, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών της Νέας Καβάλας. Νοσηλεύεται απομονωμένη στο νοσοκομείο του Κιλκίς ενώ το κέντρο της Νέας Καβάλας τέθηκε σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το “Σωτηρία”. Ζητούν τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, καθώς όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, το έκτακτο προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η παρουσία τους στα δημόσια νοσοκομεία είναι επιτακτική.

Παράσταση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων σε λίγη ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ανενεργές θα παραμείνουν από τη μια μετά το μεσημέρι έως και την προσεχή Δευτέρα, οι εφαρμογές στα υποκαταστήματα μισθωτών του e-ΕΦΚΑ και ορισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Το ταμείο θα μεταφέρει τις βασικές εφαρμογές του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος στις υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ξεκινούν από σήμερα και με χρονικό περιθώριο ως τις 6 Ιουλίου, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Ανοίγει και πάλι από σήμερα η ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με το θερινό σινεμά Λαΐς και με ταινία έναρξης τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 5 από τις 12 προσαγωγές που έγιναν χθες κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 27 βαθμοί Κελσίου. 22 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα