back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία προκάλεσαν πληροφορίες για έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ώρες στον Έβρο από την Τουρκική πλευρά, καθώς τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στην περιοχή της Αδριανούπολης αφίχθηκαν λεωφορεία που μεταφέρουν μετανάστες.

Πάντως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αυτη τη στιγμή στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου επικρατεί η συνηθισμένη ήρεμη κατάσταση.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος λέγοντας χαρακτηριστικά στον Σκάι ότι χτες το βράδυ υπήρχε μεν πληροφορία για κινητικότητα στην περιοχή, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο».

«Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας. Υπογράμμισε ωστόσο ότι “δεν θα πρέπει να ενδίδουμε στην προπαγάνδα των τουρκικών μέσων για το πόσοι μετανάστες υποστηρίζουν ότι μαζεύονται”. Για ήρεμη προς το παρόν κατάσταση έκανε λόγο νωρίτερα στον ίδιο σταθμό ο Αντιδήμαρχος Φερρών.

Σε εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα και του Βύρωνα για τον εντοπισμό ενός 55χρονου, ο οποίος αγνοείται από χθες τα βράδυ. Στις έρευνες συμμετέχουν 6 πυροσβέστες με 1 διασωστικό σκύλο και 3 οχήματα.

Ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμούς λίγο πριν από τα μεσάνυκτα της Τετάρτης και ένας άλλος επίθεση με μαχαίρι στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν το συγκεκριμένο περιστατικό σχετίζεται με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Σε μία σύλληψη προχώρησε η αστυνομία. Τρία μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης συνελήφθησαν στο Λας Βέγκας για υποκίνηση σε βία στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Ξεκινούν τα μαζικά τεστ στην Ξάνθη λόγω της εμφάνισης νέων κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες. Το σχέδιο -το οποίο θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο- περιλαμβάνει εκατοντάδες μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους και των 4ων δήμων της περιοχής.

Την δυνατότητα να παρέχουν δωρεάν WI – FI στις πλατείες και τα πάρκα των πόλεων τους δίνει στους δήμους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την 4η Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για κουπόνια WiFi-4-Europ. Η Πρόσκληση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 6 το απόγευμα σε Δήμους ή ενώσεις Δήμων στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισλανδία και τη Νορβηγία.

Ολοκληρώθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας από τα μέλη του Ενιαίου δικτύου Συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου ο οποίος τους έκλεισε ραντεβού για την επόμενη Παρασκευή, στις 12 του μήνα, στις 10 το πρωί, με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ανενεργές θα παραμείνουν από τη μια μετά το μεσημέρι έως και την προσεχή Δευτέρα, οι εφαρμογές στα υποκαταστήματα μισθωτών του e-ΕΦΚΑ και ορισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Το ταμείο θα μεταφέρει τις βασικές εφαρμογές του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος στις υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Δωρεάν μαστογραφίες από τον δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του προγράμματος Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του ΟΠΑΝΔΑ Σόλωνος 78. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο 210-3626587 “Υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό την πρόληψη δήλώσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 27 βαθμοί Κελσίου. 23 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα