back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Η έκτη έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας, στην ατζέντα της σημερινής Εuroworking group, ενόψει και του Εurogroup της 11ης Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΕΚΤ αναμένεται να εξετάσει περαιτέρω δράσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προέκυψαν από την πανδημία του Covid-19. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του αντίστοιχου προγράμματος με επιπλέον 500 δισ ευρώ.

Η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες, σύμφωνα με πρόδρομους δείκτες που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον «ΘΕΜΑ FM» ο υπουργός υπογράμμισε ότι η μείωση στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Μάιο θα είναι μεν πολύ μεγαλύτερη από τον Απρίλιο, ωστόσο θα κινείται εντός των εκτιμήσεων του υπουργείου που προβλέπει πτώση 40%.

Σε εξέλιξη από το πρωί τηλεδιάσκεψη Ελλήνων και Κινέζων επενδυτών διοργανώνεται από το πρωί

Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζόμενων, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την σημερινή περιοδεία του στη Ρόδο. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατά 40% οι μισθοί των εργαζομένων. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ύπαρξη κινδύνου, να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια.

Δεν επιβεβαιώνεται οργανωμένο σχέδιο μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας προς τον Έβρο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες, στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου επικρατεί η συνηθισμένη ήρεμη κατάσταση.

Συνεχίζονται οι συντονισμένες έρευνες Αστυνομίας και Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα και του Βύρωνα για τον εντοπισμό ενός 55χρονου, ο οποίος αγνοείται από χθες τα βράδυ.

Εννέα ημέρες μετά το θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, οι διαδηλωτές βγήκαν και πάλι στους δρόμους μεγάλων πόλεων σε ολόκληρη την Αμερική, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ατλάντα, την Ουάσιγκτον, το DC και το Σιάτλ διαμαρτύρονται ειρηνικά. Στη Νέα Υόρκη συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ωστόσο οι αρχές αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι πιο ήρεμη από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ δεν αναφέρθηκαν λεηλασίες.

Μαζικά τεστ από σήμερα στην Ξάνθη λόγω της εμφάνισης νέων κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες. Το σχέδιο -το οποίο θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο- περιλαμβάνει εκατοντάδες μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους και των 4ων δήμων της περιοχής.

Για μια ώρα θα λειτουργούν ακόμα οι εφαρμογές στα υποκαταστήματα μισθωτών του e-ΕΦΚΑ και ορισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι οποίες θα παραμείνουν ανενεργές έως και την προσεχή Δευτέρα. Το ταμείο θα μεταφέρει τις βασικές εφαρμογές του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος στις υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από αύριο έως και την Τρίτη 23 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων του ΟΑΕΔ. Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές αξίας 20€.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 27 βαθμοί Κελσίου. 23 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα