back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσoυλα φον ντερ Λάιεν, απέστειλε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα την προκλητική και παράνομη στάση της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο Εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης αιτήσεων για άδειες έρευνας και εξόρυξης υδρογοναναθράκων από τουρκική εταιρεία. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε ξεκάθαρο ότι ενδεχόμενη κλιμάκωση από την Τουρκία θα οδηγήσει σε κρίση όχι μόνο στις σχέσεις της με την Ελλάδα, αλλά συνολικά στις σχέσεις της γειτονικής χώρας με την Ε.Ε.

Δεν επιβεβαιώνεται οργανωμένο σχέδιο μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας προς τον Έβρο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο. Στο ίδιο μήκος κύματος και πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες, στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου επικρατεί η συνήθης, ήρεμη κατάσταση.

Σε ύφεση κατά 0,9% βρέθηκε η ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αφού ο αντίκτυπος της πανδημίας και των μέτρων έγινε αισθητός τον Μάρτιο. Η καταναλωτική δαπάνη εμφάνισε μείωση της τάξης του 0,7%, ενώ σχετική ανθεκτικότητα επέδειξαν οι εξαγωγές. Βουτιά, με μείωση της τάξης του 6,4%, και στις επενδύσεις.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι η ύφεση είναι σημαντικά μικρότερη από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, η οποία με βάση τα προσωρινά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαμορφώθηκε στο -3,2%. “Αυτό αποδεικνύει ότι το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησηςκαι η εφαρμογή του, είναι προς την ορθή κατεύθυνση”, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Η 6η έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας, στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Εuroworking group, ενόψει και του Εurogroup της 11ης Ιουνίου. Εν τω μεταξύ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΕΚΤ αναμένεται να εξετάσει περαιτέρω δράσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προέκυψαν από την πανδημία του Covid-19. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του αντίστοιχου προγράμματος με επιπλέον 500 δις ευρώ.

Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζόμενων, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή περιοδεία του στη Ρόδο. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατά 40% οι μισθοί των εργαζομένων. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ύπαρξη κινδύνου, να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω σε πολλούς τομείς, με αυτούς του τουρισμού και των διακοπών για το καλοκαίρι του 2020, να είναι από τους άμεσα επηρεαζόμενους.Τα δεδομένα όσον αφορά την ενοικίαση εξοχικού για το καλοκαίρι έχουν αλλάξει σημαντικά. Λεπτομέρειες μας δίνει ο Κώστας Κορέλλης…

Κυκλοφοριακά προβλήματα στον Κηφισό, λόγω ακινητοποιημένου οχήματος στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος της Δυρραχίου.

Αρνητικά και τα 188 τεστ που διενήργησαν οι πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ και της “Σύμπλευσης ΑΜΚΕ” στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών των Κυκλάδων. Επόμενος προορισμός των πλωτών Ομάδων είναι τα Δωδεκάνησα, όπου θα διενεργηθούν μαζικά τεστ στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Μαζικά τεστ από σήμερα και στον νομό Ξάνθης, λόγω της εμφάνισης νέων κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες. Το σχέδιο, το οποίο θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο, περιλαμβάνει εκατοντάδες μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους και των 4ων δήμων της περιοχής.

Εννέα ημέρες μετά το θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, οι διαδηλωτές βγήκαν και πάλι στους δρόμους μεγάλων πόλεων σε ολόκληρη την Αμερική, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανακρούει πρύμναν ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας τώρα ότι δεν πιστεύει ότι θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις.

Πέντε άτομα εκ των οποίων δύο ανήλικοι είναι οι δράστες της δολοφονίας του οδηγού νταλίκας τουρκικής υποκοότητας 51 ετών που είχε βρεθεί νεκρός στην καμπίνα του οχήματος το πρωί της Πέμπτης, 9 Απριλίου.Σύμφωνα με την αστυνομία η δολοφονία είχε κίνητρο την ληστεία και διαπράχθηκε το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Ήδη έχουν συλληφθεί η 4 δράστες.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει σήμερα ο επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης Φαγιέζ αλ Σάρατζ, μετά τις νίκες του στρατού του στο πεδίο της μάχης κοντά στην Τρίπολη και εν όψει ενός νέου γύρου συνομιλιών για την επίτευξη εκεχειρίας στην εμπόλεμη χώρα.

Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου – 23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα