back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Βαραίνει το κατηγορητήριο εναντίον του απολυθέντα αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα Κιθ Έλισον τροποποίησε την κατηγορία αυξάνοντάς την σε ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού.

Ο 44χρονος, που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ, αντιμετωπίζει πλέον μέγιστη ποινή κάθειρξης 40 ετών.

Ο εισαγγελέας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης και για τους άλλους τρεις αστυνομικούς, ανεβάζοντας την εγγύηση για κάθε έναν σε 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ υποδέχθηκε την είδηση ως μια γλυκόπικρη στιγμή, είναι πολύ ικανοποιημένη, έγραψε στο τουίτερ ο δικηγόρος της, Μπέντζαμιν Κραμπ.

Σε συνέντευξη του στο CNN, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κατηγορία να τροποποιηθεί ξανά, ακόμη και για φόνο πρώτου βαθμού.

Νέο πονοκέφαλο στον Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί η δημόσια διαφωνία του Αμερικανού υπουργού Άμυνας με την ανάπτυξη του στρατού για την καταστολή των διαδηλώσεων.

“Ο Μαρκ Έσπερ παραμένει μέχρι τώρα στη θέση του. Αν ο πρόεδρος χάσει την εμπιστοσύνη του θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον”, δηλώνει ο Λευκός Οίκος.

Το φυλετικό ζήτημα που αναδύθηκε ξανά με δραματικό τρόπο στις ΗΠΑ βρίσκεται στο επίκεντρο και των τοπικών εκλογών στη χώρα.

Ο 71χρονος βουλευτής, Στιβ Κινγκ, που κατηγορείται για ακραίες ρατσιστικές απόψεις και εκπροσωπεί την Αιόβα στο αμερικανικό Κογκρέσο από το 2003, έχασε χθες τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών από τον τοπικό αντίπαλό του, Ράντι Φίνστρα.

Τον τελευταίο συνεχάρη ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για σπουδαία νίκη.

Στο Φέργκιουσον του Μισούρι, εξελέγη δήμαρχος για πρώτη φορά γυναίκα Αφροαμερικανή, η 65χρονη Έλα Τζόουνς.

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν απόψε και στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα “Black lives matters”.

Επεισόδια ξέσπασαν όταν η πορεία από το Σύνταγμα έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία. Η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές.

Νέα έξοδο στις αγορές μέσα στο επόμενο δίμηνο, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο Action 24, ανέφερε ότι «πιθανόν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο να υπάρξει νέα έκδοση ομολόγου», και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει τακτική επικοινωνία με τις αγορές».

Την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Υπό παραίτηση τελούν τέσσερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ, οι οποίοι διαφώνησαν στην απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής της χώρας μας στην εταιρία Marketing Greece, με ύψος διαφήμισης 32 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρία εμφανίζεται ως μη κερδοσκοπική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου στελέχους του ΣΕΤΕ.

Πρώτη ηχηρή παραίτηση και στους οργανισμούς των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος, έστειλε, κατά πληροφορίες, επιστολή παραίτησης στον ίδιο τον πρωθυπουργό και όχι τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρχαν προστριβές με τον υπουργό Μεταφορών.

Το πρόγραμμα αποχώρησης προσφύγων από τα διαμερίσματα και τα ξενοδοχεία στα οποία φιλοξενούνται θα αποτύχει, αν δεν ληφθούν μέτρα ενίσχυσής του, προειδοποιεί η οργάνωση Solidarity Now.

Όπως τονίζει, από τους 411 ωφελούμενους που διέμεναν σε μισθωμένα διαμερίσματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, και ήταν να αποχωρήσουν τη Δευτέρα, τελικά έφυγαν οι 10.

Ο λόγος της αποτυχίας, σύμφωνα με την οργάνωση, είναι η έλλειψη χρημάτων και νομιμοποιητικών εγγράφων που θα βοηθούσαν τους πρόσφυγες να βρουν εργασία και σπίτι.

Ο νέος νόμος ορίζει ότι ένα μήνα μετά την απόκτηση της προσφυγικής ιδιότητας διακόπτεται η στέγαση και το χρηματικό βοήθημα.

Από σήμερα ως τις 6 Ιουλίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Νέο ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης το 2007 της τρίχρονης τότε Μαντλίν Μακάν.

Η βρετανική και η γερμανική αστυνομία απευθύνουν έκκληση για πληροφορίες σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο που εκτίει ποινή σε φυλακή της Γερμανίας.

Πρόκειται για άτομο που έχει καταδικαστεί πολλές φορές για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, αλλά τώρα βρίσκεται στη φυλακή για άλλη υπόθεση.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της οικογένειάς της στην Πορτογαλία.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 26 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα