back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής, Γιάννης Φραγκούλης στον Αθήνα 9,84

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθήνας και Πειραιά Γιάννης Φραγκούλης είναι ο καλεσμένος στην εκπομπή «Της Αθήνας οι Κοινότητες και οι Γειτονιές» στον Αθήνα 9,84 το πρωί της Κυριακής, με τον Αντώνη Καραγιαννάκη.

Αναφέρεται στο έργο της Ομοσπονδίας στα 40 χρόνια ζωής της στην Αττική, για τους 140.000 και πλέον Δωδεκανήσιους του λεκανοπεδίου. Μιλάει για την αρωγή της Ομοσπονδίας στα 12 και πλέον νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, τις αιμοδοσίες, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους.
Μας περιγράφει πως και τι αφουγκράζονται οι τοπικοί φορείς για την φετινή τουριστική περίοδο στην περιοχή τους, αλλά και τις υποτροφίες που παρέχει η Ομοσπονδία στους μαθητές που κυνηγάνε το όνειρο τους στην εκπαίδευση και πολλά άλλα.
Επίσης μας μιλάει για το Ολοκαύτωμα της Κάσου στις 7 Ιουνίου (ημέρα που γίνεται η εκπομπή) το 1824, καθώς την ημέρα αυτή το νησί καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους μετά από 10 ημέρες επιθέσεων από τον Χουσεΐν Μπέη και τον στόλο του. Χιλιάδες οι νεκροί στο νησί και χιλιάδες στα σκλαβοπάζαρα. Η Κάσος είχε βοηθήσει από την πρώτη στιγμή τον απελευθερωτικό αγώνα κατά της Τουρκοκρατίας προσφέροντας όλα της τα πλοία.
Τέλος μας ξεναγεί στην αγαπημένη του γειτονιά την Κυψέλη στην οποία ζει από μικρό παιδάκι, αναπολώντας τα… παλιά και καταγράφοντας το σήμερα με τα καλά και τα κακά του…
Κυριακή στις 7:00 π.μ. στον σταθμό της πόλης, τον Αθήνα 9,84.
Συντονιστείτε!
Ευχαριστώ!
Αντώνης Καραγιαννάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα