back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ τιμούν την επέτειο της σφαγής της Τιενανμέν, παρά την απαγόρευση

Διαβάστε επίσης

Οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ βρίσκουν τρόπους για να τιμήσουν την σημερινή επέτειο της σφαγής της πλατείας Τιενανμέν, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης, λόγω κορονοϊού.

Οι διοργανωτές έχουν καλέσει τους κατοίκους της πόλης να ανάψουν ένα κερί το βράδυ της Πέμπτης στις 20.00 όπου και αν βρίσκονται και να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή.
«Αν δεν μας επιτρέπουν να ανάψουμε ένα κερί συμμετέχοντας σε μία διαδήλωση, τότε θα ανάψουμε κεριά σε ολόκληρη την πόλη».
Η 31η επέτειος της Τιενανμέν συμπίπτει με ακόμη μία στιγμή έντασης για το Χονγκ Κονγκ.

Η καθιερωμένη συγκέντρωση στο Χονγκ Κονγκ για την επέτειο της σφαγής της πλατείας Τιενανμέν δεν επιτράπηκε για πρώτη φορά σε 30 χρόνια από την αστυνομία που επικαλέσθηκε λόγους δημόσιας υγείας που συνδέονται με την επιδημία του κορονοϊού, σε ένα πλαίσιο ακραίας πολιτικής έντασης στην πρώην βρετανική αποικία.

Την ώρα που αναμενόταν ότι με την άρση των περιοριστικών μέτρων για την επιδημία θα άρχιζαν και πάλι οι δημοκρατικές διαδηλώσεις, το Πεκίνο πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και επέλεξε να επιβάλει στο Χονγκ Κονγκ τον νόμο περί εθνικής ασφαλείας. Η κινεζική ηγεσία επιμένει ότι το νομοσχέδιο, που δεν θα περάσει από την έγκριση του κοινοβουλίου του Χονγκ Κονγκ, έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» και της «αυτονομιστικής δράσης».

Κάθε χρόνο, η συγκέντρωση στην μνήμη των θυμάτων της καταστολής του κινήματος για την δημοκρατία στην Κίνα, με την αιματηρή επέμβαση του κινεζικού στρατού στις 4 Ιουνίου 1989, προσελκύει μεγάλο πλήθος πολιτών.

 

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα