back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τι περιλαμβάνει το πακέτο στήριξης-μαμούθ της γερμανικής οικονομίας

Διαβάστε επίσης

Ιστορικό πακέτο στήριξης της γερμανικής οικονομίας ύψους 130 δις ευρώ αποφάσισε ο Μεγάλος Συνασπισμός για την περίοδο 2020-2021.

Μεταξύ άλλων, το πακέτο προβλέπει:

  • Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ από 19% σε 16% και από 7% σε 5% από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2020.
  • Εφάπαξ μπόνους 300 ευρώ ανά τέκνο επί του επιδόματος παιδιού.
  • Παροχή κινήτρων για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
  • Ενίσχυση των κοινοτήτων και των δήμων που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία.
  • Ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, συνολικού ύψους 25 δις ευρώ.
  • Περαιτέρω ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, της έρευνας, της παιδείας και επάνδρωση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με φιλικότερα προς το περιβάλλον οχήματα, ενώ 700 εκατομμύρια θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο πακέτο το οποίο σηματοδοτεί την απομάκρυνση του Βερολίνου από τις πολιτικές λιτότητας, την ώρα που ο αριθμός των ανέργων στη χώρα φτάνει τα 2,8 εκατομμύρια, των εργαζομένων με μειωμένο ωράριο ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια, ενώ η χώρα έχει εισέλθει σε ύφεση από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, οι εξαγωγές έχουν συρρικνωθεί και η αυτοκινητοβιομηχανία σημειώνει τεράστια κάμψη.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα