back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο παρουσιάζεται σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, από την πολιτική ηγεσία του υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, τα φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση ή χρηματοδοτική μίσθωση ηλεκτροκίνητων οχημάτων ανέρχονται σε 1.200 ευρώ για ιδιώτες και 2.480 για εταιρικά αυτοκίνητα, ενώ εάν σε αυτά προστεθούν και όσα προβλέπονται από τον νόμο για οχήματα χαμηλής εκπομπής ρύπων το συνολικό όφελος για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα των επιχειρήσεων θα ανέλθει σε 3.500 ευρώ.

Το Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ειδική εκδήλωση σε μια ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ, στο Γκάζι, ενώ θα υπογραφεί και η Πράσινη Συμφωνία για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ υπουργείων και φορέων.

Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα θα επισκεφθεί στις 11 και μισή το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο και τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αναπτυξιακής πολιτικής που προετοιμάζεται ενόψει της συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ το φθινόπωρο, με βασικές αρχές την ισονομία, αξιοκρατία και τη διαφάνεια τόνισε χθες η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός της για την Πράσινη Ανάπτυξη και το Περιβάλλον. “Πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον σε μια νέα, στέρεη βάση, φέρνοντας την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού μοντέλου” πρόσθεσε.

Συνάντηση του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στις 11 το πρωί στο Πάρκο Τρίτση με εκπροσώπους μαζικών φορέων της Δυτικής Αττικής.

Την ανάγκη ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα να αλλάξει πορεία επισημαίνει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και προτρέπει -μεταξύ άλλων- «καθώς εργαζόμαστε για να ανακάμψουμε καλύτεροι, ας θέσουμε τη φύση εκεί που ανήκει. Στο κέντρο της λήψης αποφάσεων».

Σε περίπατο, στις 5.30 το απόγευμα, στο Πάρκο Γουδή καλεί τους Αθηναίους, η Επιτροπή κατοίκων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή σε μια συμβολική κίνηση ανάδειξης των αιτημάτων τους για την ολοκλήρωση και υλοποίηση του πάρκου.

Ψηφιακός ανασχηματισμός, πράσινη ανάπτυξη και αγροτική πολιτική είναι οι τρεις βασικοί άξονες του σχεδίου που θα καταθέσει η χώρα μας στην Κομισιόν για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης, όπως δηλώνει στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την πλευρά της κυβέρνησης απαιτείται σχεδιασμός, σύνεση και υπευθυνότητα στη διαχείριση των κονδυλίων, ώστε να αξιοποιηθούν κατά τον βέλτιστο τρόπο.

Επίσης, σε άλλη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Σταϊκούρας διατυπώνει την εκτίμηση ότι, το βάθος της ύφεσης δεν θα ξεπεράσει φέτος το 8%.

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης του ΦΠΑ σε χαμηλά επίπεδα στους κλάδους της εστίασης και των μεταφορών. Παράλληλα, επισημαίνει ότι, ακόμη και αν η Ευρώπη αργήσει στην οριστικοποίηση του σχήματος του Ταμείου Ανάκαμψης η Ελλάδα δεν θα περάσει, νέο μαρτύριο της σταγόνας.

Υπέρ της Ελλάδας τάσσεται το Στειτ Ντηπάρτμεντ μετά το μνημόνιο Τουρκίας -Λιβύης και τις δηλώσεις της γείτονος περί ερευνών και γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο». Οι ενέργειες της Άγκυρας είναι αντιπαραγωγικές και προκλητικές υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία.

Αποσύρεται από τους δρόμους της Ουάσιγκτον όπου συνεχίζονται για 10η ημέρα οι διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ένα τμήμα της Εθνοφρουράς. Για συναυτουργία και συνέργεια στον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ διώκονται οι τρεις πρώην αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ η εγγύησή τους ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Τη Δευτέρα αναμένεται η ακρόαση του Ντέρεκ Σόβιν, ο ο ποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και αντιμετωπίζει πλέον ποινή κάθειρξης ως και 40 ετών.

Περισσότερα από έξι εκατομμύρια 635 χιλιάδες τα κρούσματα κορoνοϊού παγκοσμίως – Τις 391 χιλιάδες ξεπερνούν οι θάνατοι σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

Στη χώρα μας σε 15 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοιού το τελευταίο 48ωρο ενώ συνολικά180 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Καταβάλλεται σήμερα η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ σε περίπου 51.000 δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή από το Μάρτιο.

Δικαστική απόφαση σταθμός για τις συντάξεις….Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομη την κίνηση τράπεζας να σηκώσει από τον λογαριασμό συνταξιούχου το ποσόν της σύνταξης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών του.

Επί ποδός η Τροχαία για την έξοδο του Αγίου Πνεύματος με έκτακτα μέτρα στις Εθνικές οδούς. Ο Δημήτρης Πέρρος θα μας πει περισσότερα…..

Επαναλειτουργούν από σήμερα όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων, από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.

Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης σε μισή ώρα σε τρία σημεία του Πολυγώνου από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Οι καθαρισμοί θα γίνουν στο πάρκο Καρπενησιώτη, στο πάρκο Αραχναίου και Αυγερινού και στο πάρκο του πάρκου Γύπαρη στην 7η δημοτική κοινότητα.

Νεφώσεις το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι. 17 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα