back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Η σορός ενός άντρα εντοπίστηκε νωρίτερα το πρωί στον Υμηττό όπου είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του 54χρονου που αγνοείται από την Τετάρτη.

Το πτώμα εντοπίστηκε κοντά στο στρατόπεδο Σακέτα και αναμένεται η ταυτοποίησή του προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκει στον αγνοούμενο.

Σημαντικά κίνητρα προβλέπει το εθνικό σχέδιο για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση που παρουσιάστηκε από τον Πρωθυπουργό νωρίτερα το πρωί σε ειδική εκδήλωση, στην Τεχνόπολη εδώ στα Γκάζι. Ο Απόστολος Χονδρόπουλος θα μας πει περισσότερα…

Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, κατά την οποία αναμένεται οι υγειονομικές ανάγκες να αυξηθούν και λόγω κορονοϊού, κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Καλεί το υπουργείο Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και εξοπλισμό στις υγειονομικές μονάδες των νησιών μεταξύ αυτών, Λευκάδα, Κεφαλλονιά και Κέρκυρα.

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα του Ρετζεπ ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, έδωσε εντολή για αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος πρότεινε να χαρακτηριστεί η Αγία Σοφία τζαμί, διατηρώντας παράλληλα και την ιδιότητα του Μουσείου.

«Αν επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία μας θα κάνουμε αυτό που επιβάλει η ιστορία και το καθήκον μας δήλωσε ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο ΜΕΓΚΑ. Όπως είπε εάν φθάσει η Τουρκία σε σημείο να στείλει πλοίο και να κάνει γεώτρηση μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα ή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή στην ελληνική ΑΟΖ – εκείνη που θεωρούμε ότι έχουμε βάσει του διεθνούς δικαίου – θα είναι αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Επί ποδός η Τροχαία ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, το οποίο είναι το πρώτο εκτός των τειχών μετά την καραντίνα λόγω του νέου κορονοϊού. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα Εθνικές οδούς. Σε επιφυλακή και το Λιμενικό, καθώς περισσότερο αυξημένη αναμένεται η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ωστόσο, έρχεται αλλαγή του καιρού. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το απόγευμα οι άνεμοι θα ενισχυθούν από νότιες διευθύνσεις και αργά το βράδυ θα ξεπεράσουν τοπικά τα 8 μποφόρ, μεταφέροντας αφρικανική σκόνη. Εντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα, οι οποίες μέσα στη νύχτα και το πρωί του Σαββάτου θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας.

Επιστολή στον Δήμαρχο Αθηναίων για το σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της πόλης απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι το σχέδιο για να είναι βιώσιμο και λειτουργικό, πρέπει να στηρίζει όλες τις μορφές επιχειρηματικότητας που αναπτύσσονται στην ευρύτερη Περιοχή.

Δεκαπέντε νέα κρούσματα του κορoνοϊού το τελευταίο 48ωρο στη χώρα μας, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 180 άνθρωποι.

Νεφώσεις το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα