back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Τραμπ κομπάζει για τη μείωση της ανεργίας: “Είναι μία σπουδαία μέρα για τον Τζορτζ Φλόιντ”

Διαβάστε επίσης

Νέα πρόκληση από τον Ντόναλντ Τραμπ, o οποίος κατάφερε να συνδέσει την μείωση της ανεργίας με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, εργαλειοποιώντας ακόμη μία φορά την οικονομία με στόχο την υποβάθμιση της σημασίας άλλων ζητημάτων που απασχολούν την αμερικανική κοινωνία.

O αμερικανός πρόεδρος, θέλοντας να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποίησε την απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στη χώρα ως απάντηση στις δύο κρίσεις από τις οποίες μαστίζεται: τον κορονοϊό και το κύμα αγανάκτησης που έχει ξεσπάσει έπειτα από τη δολοφονία του αφροαμερικανού Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο μίας μη προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου, αφού αναφέρθηκε στα ευχάριστα νέα από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, πήγε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για “φόρο τιμής στην ισότητα” και μία “σπουδαία μέρα για τον Τζορτζ Φλόιντ”.

“Όλοι είδαμε τι συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό. Ο Τζορτζ μας κοιτά τώρα από ψηλά και λέει: ‘Είναι σπουδαίο αυτό που συμβαίνει στη χώρα. Είναι σπουδαία ημέρα για εκείνον. Είναι σπουδαία ημέρα για όλους μας. Είναι σπουδαία μέρα από άποψης ισότητας'”, είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα