back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τέλος στην μακρά και πολυετή διαπραγμάτευση ΕλλάδαςΙταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών βάζει η υπογραφή συμφωνίας, από τον υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο, αργότερα το μεσημέρι, στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει και την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλα τα επίπεδα.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου. Στόχος του οικονομικού επιτελείου να πετύχει επιτόκιο κοντά στο 1,5% και να αντλήσει περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Την πεποίθησή του ότι η ζήτηση για ομόλογα θα είναι μεγάλη, με άντληση από τις αγορές ακόμα και διπλάσιου ποσού, εξέφρασε στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής χρηματοοικονομικών στο πανεπιστήμιο Πειραιά, Μιχάλης Γκλεζάκος.

Στους 183 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας από το νεο κορονοιό.  Τελευταίο θύμα μία γυναίκα 79 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η λήψη πρόσθετων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την εξέταση των νέων δεδομένων σχετικά με τον κορονοϊό.

Κατά την σύσκεψη εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. 

Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού, όπου σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, η διήμερη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς, συγκεντρώνονται σε μία ώρα στα Προπύλαια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΟΛΜΕ. Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από αυτήν την ώρα ως τη λήξη της βάρδιας.

Σε θολά νερά πλέει ο θαλάσσιος τουρισμός καθώς αναβάλλεται συνεχώς η επανεκκίνηση του κλάδου της κρουαζιέρας. Ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος θα μας πει περισσότερα. ..

Οδηγίες από τον ΟΑΕΔ για την εξυπηρέτηση του κοινού, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.oaed.gr/menoumespiti, για την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους και του συγχρωτισμού. Αναλυτικά, όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr 

Και έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων μπορούν πλέον να ενταχθούν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών. 

Ήδη στο πρόγραμμα που φιλοδοξεί να δημιουργήσει 40.000 θέσεις εργασίας έχουν ενταχθεί 40 έργα δήμων και περιφερειών αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Με ομιλία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ανοίγει σε μισή ώρα τις εργασίες του το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπό τον τίτλο “Η επόμενη μέρα”. Το συνέδριο θα διαρκέσει 4 ημέρες και θα είναι επικεντρωμένο στις προκλήσεις και τις δράσεις την επομένη της πανδημίας. 

Τον Τζορτζ Φλόιντ αποχαιρετούν χιλιάδες Αμερικανοί, ενώ οι ΗΠΑ εισήλθαν στην τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων μετά τη δολοφονία του από αστυνομικό στη ΜιννεάποληΣε κλειστό κύκλο θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες η κηδεία του 46χρονου Αφροαμερικανού στη γενέτειρά του, το Χιούστον.

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν την σύλληψη 191 μελών του στρατιωτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία θεωρούνταν ύποπτα για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς προβλέπει για σήμερα το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 30 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα