back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Τέλος στη μακρά και πολυετή διαπραγμάτευση Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών βάζει η υπογραφή συμφωνίας, από τον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, και τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο, αργότερα το μεσημέρι, στην Αθήνα. Η υπογραφή θα σηματοδοτήσει και την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλα τα επίπεδα. Για “ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την πατρίδα μας” έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου, το δεύτερο που εκδίδεται από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Στόχος του οικονομικού επιτελείου να πετύχει επιτόκιο κοντά στο 1,5% και να αντλήσει περίπου 2,5 δις ευρώ. Την πεποίθησή του ότι η ζήτηση για ομόλογα θα είναι μεγάλη, με άντληση από τις αγορές ακόμα και διπλάσιου ποσού, εξέφρασε στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μιχάλης Γκλεζάκος.

Στους 183 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα, μία γυναίκα 79 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης – 10 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

…Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η λήψη πρόσθετων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο και τα 97 νέα κρούσματα από την περασμένη Πέμπτη. Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί, ενώ συζητήθηκε ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού – σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες. “Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων από όλους ανεξαιρέτως.

“Το άνοιγμα της αγοράς θα πρέπει να συνοδεύεται από κανόνες, δεν γίνεται έκπτωση σε κανέναν”, διεμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
“Δεν έχει λήξει ο συναγερμός. Δεν είναι τραγικά μεγάλος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, αλλά είναι ένας κώδωνας κινδύνου ένα είδος προειδοποίησης ότι ο ιός υπάρχει και πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας για να αποφύγουμε νέα έξαρσή του”, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος.

Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής, η διήμερη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Ανοιχτή σε βελτιωτικές προτάσεις δηλώνει η υπουργός, Νίκη Κεραμέως. “Οπισθοδρομικό” το χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Για “ρετούς” της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο από το ΚΙΝΑΛ η Χαρά Κεφαλίδου – για “γερά αντιδραστικά θεμέλια” του νομοσχεδίου ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ. “Το νομοσχέδιο συνεχίζει μια αέναη κατάσταση πειραματισμών”, είπε από την Ελληνική Λύση η Σοφία Ασημακοπούλου, την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε από το ΜΕΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα. Αντιδράσεις, την ίδια ώρα από τους εκπαιδευτικούς, που έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΟΛΜΕ. Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ έως τη λήξη της βάρδιας.

‘Η Επόμενη Μέρα”, ο τίτλος του (ψηφιακού) 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που ξεκίνησε πριν λίγο με εναρκτήρια ομιλία της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Η Αθηνά Κορλίρα θα μας πει περισσότερα…

Συμβατό με τον νόμο έκρινε τη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού τζόγου το Στε. Ωστόσο, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τυχερών παιγνίων θα υπάγονται πλέον σε φόρο.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Σε λαϊκό προσκύνημα, στη γενέτειρά του, το Χιούστον, η σορός του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, του οποίου η δολοφονία από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει εντός της ημέρας η κηδεία του 46χρονου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα