back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Μπούγας στον Αθήνα 9.84:””Η υπόθεση NOVARTIS εδώ και αρκετά χρόνια ελέγχεται από τη δικαιοσύνη. Το ζητούμενο ήταν οι αθέμιτες πρακτικές της NOVARTIS. Γιατί από αυτές θα μπορούσε να προκύψει και ωφέλεια στο ελληνικό δημόσιο, από την επιβολή διοικητικών ποινών και προστίμων”

Διαβάστε επίσης

“Η υπόθεση NOVARTIS εδώ και αρκετά χρόνια ελέγχεται από τη δικαιοσύνη. Το ζητούμενο ήταν οι αθέμιτες πρακτικές της NOVARTIS. Γιατί από αυτές θα μπορούσε να προκύψει και ωφέλεια στο ελληνικό δημόσιο, από την επιβολή διοικητικών ποινών και προστίμων”. Αυτό τόνισε ο Γιάννης Μπούγας , Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ,στην υπόθεση NOVARTIS ,μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Αρη Τόλιο.

“Άφησαν όμως όλα αυτά τα χρόνια την έρευνα για την NOVARTIS και επικεντρώθηκαν στην έρευνα τους στα πολιτικά πρόσωπα ,με πρόθεση να βρουν ευθύνες πολιτικών .Γιατί αυτό ενδιέφερε το τότε πολιτικό σύστημα ,όχι η ουσιαστική έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS” πρόσθεσε ο κ. Μπούγας

Όπως είπε :”Η κ. Τουλουπάκη κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και η κλήση αφορούσε τα ίδια περιστατικά που εξετάζουμε και εμείς στην Προανακριτική. Βλέπω να γίνεται παράλληλη έρευνα στη δικαιοσύνη. Η Επιτροπή έχει αποφασίσει να μην παρέμβει σε αυτή την έρευνα, αλλά όλα τα έγγραφα, υπομνήματα και το αποτέλεσμα της έρευνας θα αξιοποιηθεί και από εμάς στο πόρισμά μας και από την Βουλή για το άν θα γίνει ή όχι παραπομπή. Θα προσπαθήσουμε εντός του Ιουνίου- αρχές Ιουλίου να έχουμε το πόρισμα”.

“Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου έχει κληθεί από την Προανακριτική για παροχή εξηγήσεων, ως ελεγχόμενη από την Προανακριτική Επιτροπή .Αν το πόρισμα της Επιτροπής ή η απόφαση της Βουλής την παραπέμψει ,ασκήσει δίωξη εναντίον της ,τότε και η υπόθεση της και η ίδια θα ακολουθήσει την ποινική μοίρα του κ. Παπαγγελόπουλου¨”.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται η Προανακριτική Επιτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπούγας σημείωσε: “Υποχρεωτικά οι συμμέτοχοι δικάζονται από το ειδικό δικαστήριο. Και υποχρεωτικά η απόφαση της Βουλής που θα ληφθεί, εφόσον κρίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις κατά των συμμετόχων, τους συμπαραπέμπει με το πολιτικό πρόσωπο. Αφού κατά νόμο οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να παραπεμφθούν στη διαδικασία που ορίζει ο νόμος για το ειδικό δικαστήριο μαζί με τον κ. Παπαγγελόπουλο ,εάν παραπεμφθούν , θα πρέπει εμείς να τους καλέσουμε και να τους ακούσουμε .Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ασκήσουν τα δικαιώματά τους ως ελεγχόμενοι. Αν διαπιστωθούν ενδείξεις εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα και για άλλα πρόσωπα υποχρεωτικά δικάζονται από το ειδικό δικαστήριο”.

*ΓΙΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
“Χρειάζονται πολύ ισχυρές ενδείξεις για να παραπέμψεις πρώην Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ο ίδιος να αναδέχεται τέτοια ευθύνη. Σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή” θεωρεί τον εαυτό του ως ελεγχόμενο. Αν φταίνε αυτοί ,θα πρέπει να φταίω και εγώ ήταν ο συλλογισμός του κ. Τσίπρα” .

Και πρόσθεσε : “Τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχουμε είναι ο Δημήτρης Παπαγγγελόπουλος- με τα σημερινά δεδομένα- δεν πρόκειται να παραπέμψει άλλα πολιτικά πρόσωπα. Αν προκύψουν ενδείξεις ενοχής και άλλων πολιτικών προσώπων, το Συμβούλιο υποχρεωτικά τα παραπέμπει ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου”.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΆ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

“Η Επιτροπή δεν θα μεταβληθεί σε αντιπαράθεση, ούτε σε σόου. Δεν πρόκειται να μπούμε σε τέτοια διαδικασία να αντιπαρατίθεται ο κύριος Παπαγγελόπουλος που είναι ελεγχόμενος με έναν πρώην Πρωθυπουργό.Αυτό δεν θα ωφελήσει σε τίποτα ,παρά μόνο την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παπαγγελόπουλος” κατέληξε ο κ.Μπούγας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα